Soferul penalilor, Serban Nicolae, anunta cum vrea PSD sa blocheze referendumul pe justitie! PSDragnea vrea referendum de demitere a lui Iohannis in ziua alegerilor europarlamentare!

331

Senatorul PSD Serban Nicolae a anuntat, la Antena 3, ca PSD ar putea sa il suspende la Klaus Iohannis cu o luna inainte de alegerile europarlamentare, urmand sa fixeze referendumul de demitere a presedintelui chiar in ziua alegerilor europarlamentare.

„Ma gandesc ca la finalul lunii aprilie sa-l suspendam pe Klaus Iohannis din functia de presedinte, sa-i asiguram o vacanta de 30 zile. Am putea sa-l scutim de Summitul de la Sibiu. Apoi, pe 26 mai 2019, ar putea fi si un referendum pentru demiterea sa din functia de presedinte”, a declarat Serban Nicolae.

Iohannis a declarat marti ca este „aproape hotarat” sa convoace referendum national pe 26 mai, odata cu alegerile europarlamentare.

„Lucram deja intens la asta, analizam datele, variantele, partea legala. Eu sunt aproape hotarat sa convoc referendum pentru data de 26 mai, cand avem alegeri europarlamentare. Lasati-mi o marja, care se datoreaza nevoii unei analize aprofundate, unei discutii aprofundate, fiindca nu vreau sa fac eu un referendum pentru ceva anume, daca fac referendum atunci vreau sa am parteneri nu numai partidele, probabil mai mult din Opozitie, societatea civila, romanii care doresc sa dea un semnal clar si pentru asta pot sa va spun ca, de o saptamana incoace, lucram foarte intens”, a spus seful statului.

Deputatul PSD Olguta Vasilescu a declarat ca deocamdata PSD nu are ce sa comenteze despre organizarea unui referendum in ziua alegerilor europarlamentare, asteptand ca presedintele Klaus Iohannis sa fie in sfarsit barbat hotarat si sa vina sa spuna care este intrebarea pentru acest referendum.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos