PC solicita DNA pentru a cerceta modul in care s-au cheltuit banii destinati sterilizarii cainilor fara stapan!

505

1cainiPC solicita DNA sa faca cercetari despre modul in care s-au cheltuit banii destinati sterilizarii cainilor fara stapan, potrivit mediafax.ro.

Deputatul PC Catalin Dragusanu a facut aceste precizari intr-o conferinta de presa, aratand ca nu se poate spune ca este un vid legislativ in privinta gestionarii cainilor fara stapan, deoarece inca din 2001 exista o ordonanta adoptata de Parlament pe aceasta tema.

„PC acuza autoritatile locale de nepunerea in aplicare a reglementarilor legale. Faptul ca nu sunt puse in aplicare a dus la crearea unei mafii. PC va solicita DNA inca o data sa efectueze cercetari asupra modului in care s-au cheltuit banii destinati sterilizarii cainilor fara stapan deoarece exista suspiciuni majore legate de acest lucru, suspiciuni publice”, a afirmat deputatul PC.

El a mai spus ca PC a depus in 2008 un proiect de lege pentru completarea actualei legislatii, iar acest proiect a avut un „parcurs greoi”.

„Astazi se afla in faza ca a trecut de Senat si se afla la comisii in Camera Deputatilor. Speram cat mai curand sa avem o imbunatatire a legislatiei privind cainii comunitari”, a mai spus Dragusanu.

Presedintele Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, Bogdan Ciuca, a declarat, miercuri, ca nu Parlamentul este in culpa pentru ca nu a emis o lege privind cainii fara stapan, deoarece exista in vigoare o lege care a aprobat OUG 155/2001 si care reglementeaza inclusiv eutanasierea.

Este vorba despre proiectul depus in Parlament in 2007, adoptat in 2011 si apoi a fost atacat la Curtea Constitutionala, care a decis la inceputul anului trecut ca unele prevederi sunt neconstitutionale.

Proiectul a revenit in Parlament, iar in martie 2013 Senatul a decis ca vor putea fi eutanasiati doar cainii bolnavi incurabil, declarati ca atare in urma unui examen medical competent, efectuat de medicul veterinar, la care pot asista reprezentanti ai organizatiilor pentru protectia animalelor.

Potrivit formei adoptate de Senat, dupa expirarea termenului de cazare de 30 de zile in adaposturi, daca nu au fost revendicati sau adoptati, cainii pot fi pastrati in adaposturi sau returnati in teritoriu dupa ce au fost castrati.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos