Solutia lui Crin si Ponta pentru scandalurile din USL!

868

1pontaCrin Antonescu si Victor Ponta au avut o intalnire care a fost mai degraba un armistitiu, decat o impacare, solutia la care au ajuns cei doi a fost sa se formeze comisii pentru fiecare din subiectele generatoare de scandal intre PSD si PNL, potrivit rtv.net.

″Ar trebui, de acum incolo, sa functioneze niste comisii tehnice de coordonare, inainte de decizia politica. Astfel de comisii se vor forma la nivelul liderilor de grup, va fi o comisie pe problema dezvoltarii regionale, pe legea electorala si pe tot ce inseamna proiect important. Daca nu se poate ajunge la o solutie comuna in comisii, atunci decizia politica se va lua la nivelul lui Crin si Ponta″, au spus sursele citate.

Decizia copresedintilor USL a fost insa receptata de liderii PSD si PNL ca fiind inca un semnal ca scandalul a afectat serios alianta si ca o reconciliere intre Ponta si Antonescu e din ce in ce mai putin probabila.

″Se stie deja ca atunci cand vrei se ingropi o problema faci o comisie. Spre exemplu, pe regionalizare a fost facuta mai demult o comisie si tot separat am lucrat fiecare″, a spus un lider al USL.

In plus, politicienii cu experienta din cele doua partide stiu ca pasarea responsabilitatii la nivelul unor comisii este cel mai puternic semnal ca o alianta politica nu mai functioneaza. Asa s-a intamplat si pe in guvernarile CDR, cu celebrele COCOPO si COCOPA (consilii de coordonare politica, respectiv parlamentara) si a Aliantei DA.

Un alt semn ca marea impacarea nu s-a produs este si faptul ca nu a fost stabilita o data pentru intalnirea oficiala saptamanala a USL. Este posibil ca ea sa aiba loc miercuri, insa Antonescu si Ponta s-au despartit fara sa ia o decizie.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos