SONDAJ: Cu ce procent il devanseaza Barack Obama pe Mitt Romney in intentia de vot a americanilor

466

Un sondaj realizat de Bloomberg si publicat miercuri ii confera un avantaj de 13 puncte lui Barack Obama in fata lui Mitt Romney in perspectiva alegerilor prezidentiale din SUA din noiembrie, rezultatul fiind in contrast cu ultimele sondaje ce anticipeaza un scrutin strans. Dintre cei 1.002 alegatori potentiali chestionati in perioada 15-18 iunie, 53 la suta se declara inclinati sa voteze cu actualul presedinte, fata de 40 la suta care il prefera pe fostul guvernator de Massachusetts (nord-est).

In materie de economie, americanii intervievati in acest sondaj, a carui marja de eroare este de 3,1 puncte, afirma in procent de 49 la suta ca il prefera pe Obama fata de 33 la suta care aleg calea sustinuta de Romney.

Echipele de campanie ale celor doi candidati se confrunta periodic de mai multe saptamani pe teme economice, intr-o tara marcata de o rata a somajului inca ridicata. Sustinatorii lui Obama il descriu pe Romney ca pe un miliardar rupt de realitatile tarii, in timp ce cei ai candidatului republican critica bilantul presedintelui american.

Sondajul publicat miercuri dezvaluie, de asemenea, ca fostul guvernator de Massachusetts are in continuare de lucru pentru a repara pagubele provocate de aspra batalie a primarelor republicane: doar 39 la suta dintre persoane intervievate au o opinie favorabila despre el, fata de 48 la suta care au o imagine nefavorabila.

In plus, 55 la suta cred ca el este mai deconectat de la realitatea vietii zilnice decat adversarul sau, fata de 36 la suta care cred ca situatia este inversa.

In pofida acestor vesti bune pentru Barack Obama, acest sondaj dezvaluie, de asemenea, ingrijorarile persistente ale persoanelor intervievate in privinta economiei tarii: 62 la suta apreciaza ca tara merge in directia gresita, iar 45 la suta cred ca viata copiilor lor va fi mai proasta decat a lor.

Potrivit unei medii a sondajelor realizate de site-ul specializat RealClearPolitics, Barack Obama are un avans de 2,2 puncte procentuale in fata adversarului sau.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos