Loading...
Sondaj: Cum ar vota romanii daca duminica viitoare ar fi alegeri! Iohannis, castigator detasat! – Circul Politic

Sondaj: Cum ar vota romanii daca duminica viitoare ar fi alegeri! Iohannis, castigator detasat!

Cel mai nou sondaj de CURS de tip OMNIBUS (perioada 20 septembrie – 1 octombrie) arata o oarecare clarificare in zona prezidentiabililor. Clasamentul se pastreaza in linii generale acelasi, fata de precendentul studiu din iulie 2018, dar cu elemente care duc spre o limpezire mai clara a optiunilor respondentilor.

Numarul celor care au o optiune clara de vot in cazul in care alegerile prezidentiale ar fi duminica viitoare a ajuns la 67% din repondenti (cu 15% mai putin fata de precedentul studiu).

Se poate observa ca desi domina copios clasamentul, avem a face cu o usoara scadere in dreptul presedintelui Klaus Iohannis. El scade fata de precedentul studiu cu trei procente si ajunge la cota 40% (scadere cu trei procente fata de iulie, dar o crestere de un procent fata de aprilie.

El este urmat la distanta de liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, cu doar 29%. De remarcat cresterea spectaculoasa din dreptul presedintelui Senatului Romaniei (de la 22% in iulie, la 29% in septembrie), un scor mai bine de trei ori mai mare ca propriul partid – ceea ce inseamna ca ALDE reprezinta in optiunea electoratului pur si simplu persoana lui Calin Popescu Tariceanu.

In cazul presedintelui PSD, Liviu Dragnea, desi se inregistreaza o usoara crestere (de doar 3 procente fata de studiul din luna iulie , dar mult sub cota de 22% cat a inregistrat in aprilie . De remarcat ca se afla la o cota de sub jumatate din cat intregistreaza aliatul sau din ALDE si de mai mult de 3 ori mai putin decat scorul partidului pe care il conduce autoritar.

OBSERVAtIE Tariceanu are de trei ori mai mult decat ALDE, iar Dragnea de trei ori mai putin decat PSD.

Fostul premier Dacian Ciolos si-a conservat scorul de 10% (atat a inregistrat si in iulie), dar dublu fata de partidul sau.

sefii PMP si al UDMR, Eugen Tomac si Kelemen Hunor si-au pastrat oarecum intentiile de vot anterioare, dar sub intentia de vot a partidelor pe care le conduc.

 

Sondaj: Cum ar vota romanii daca duminica viitoare ar fi alegeri! Iohannis, castigator detasat! was last modified: octombrie 14th, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close