Sondaj IRES: Cum vad romanii anul politic 2013!

682

27 sondaj iresNivelul de trai nu va creste, iar coabiterea dintre Traian Basescu si Victor Ponta nu va functiona, asa vad romanii anul 2013, potrivit unui sondaj IRES.

Previziunile pe care romanii le fac pentru anul 2013 sunt un melanj de optimism si pesimism. 70% dintre ei sunt optimisti in legatura cu ce le rezerva anul care abia a inceput, 16% pesimisti si 13% rezervati. In schimb, doar 46% cred ca lucrurile se vor schimba in bine. Pentru 41% dintre romani, nu se va schimba nimic, iar 11% cred ca lucrurile vor merge mai rau.

La intrebarea „Va reusi guvernul Ponta sa creasca nivelul de trai?”, opiniile sunt impartite aproape egal: 51% sustin ca nu, 45% au raspuns afirmativ. O situatia similara regasim la intrebarea referitoare la sansele ca presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta sa respecte acordul de coabitare. Dintre cei intervievati, jumatate cred ca acordul va fi incalcat, iar 42% cred ca cei doi vor reusi sa coabiteze in 2013.

Romanii cred ca actuala guvernare va reusi sa modifice Constitutia in acest an, procentajul de raspunsuri afirmative la aceasta intrebare fiind de 74%. Cu ceva mai putin optimism este privita regionalizarea Romaniei: 52% nu cred ca se va face, 35% sustin ca da, iar 13% nu stiu sau nu au raspuns intrebarii. In ce priveste viitorul USL, 56% sustin ca alianta va supravietui acestui an, in timp ce 31% estimeaza ca se va rupe.

Sondajul a fost realizat pe 10 ianuarie pe un esanton de 1411 persoane si are o marja de eroare de ±2,6%

Sursa: rtv.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos