SONDAJ – Kovesi este favorita taberei anti-PSD in vederea alegerilor prezidentiale din 2019! Din partea PSD, favorita este Gabriela Firea!

594

Președintele Klaus Iohannis nu mai este favoritul taberei anti-PSD în vederea alegerilor prezidențiale din 2019, arată ultimul sondaj Sociopol, realizat în perioada 6-14 martie 2017. Șeful statului ar fi învins într-o asemenea competiție de actuala șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi.

În tabăra votanților anti-PSD, Kovesi este preferată de 28%, Iohannis de 20%, Cioloș de 10%, iar Nicușor Dan de 2%. Varianta Nu știu/Nu răspund a fost aleasă de 41% dintre respondenți.

content-image

În tabăra PSD, favorită este Gabriela Firea (32%), urmată de Victor Ponta (18%) și Liviu Dragnea (10%). Nu știu/Nu răspund – 40%.

Vezi AICI întregul sondaj!

content-image

Strict în privința candidatului PNL, favorit este Iohannis (37%), urmat de Bușoi (10%) și Predoiu (7%).

content-image

În ALDE, candidatul favorit ar fi Tăriceanu (33%), urmat de Meleșcanu (5%) și Constantin (3%).

Din partea USR sunt văzuți drept candidați la președinție Nicușor Dan (21%) și Clotulde Armand (11%).

Din tabăra neafiliaților politic, Laura Codruța Kovesi este văzută drept varianta cea mai bună (34%), urmată de Dacian Cioloș (17%) și Mihai Răzvan Ungureanu (8%).

content-image

Dacă duminica viitoare am avea alegeri parlamentare, situația nu ar fi fundamental diferită de cea de pe 11 decembrie. Principala deosebire ar fi scăderea PMP sub pragul electoral și creșterea USR la 12%.

content-image

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1007 persoane din populaţia adultă neinstituţionalizată a României. Tipul eşantionului este stratificat bistadial. Reprezentativitate cu selecţie probabilistă a gospodăriilor (aleatoriu simplu) și a persoanelor (metoda “cea mai tânără persoană din gospodărie”). Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată a României. Metoda culegerii datelor – Interviuri telefonice (CATI, 1,007). Eroarea maximă de eşantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3.2%, scrie stiripesurse.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos