SONDAJ: USL pe primul loc in clasamentul optiunilor la alegerile parlamentare! PSD-UNPR conduce in ceea ce priveste alegerile europarlamentare!

523

1uslPotrivit unui sondaj INSCOP Research, USL ar obtine la alegerile parlamentare 57,5% din voturi, fiind urmata de PDL cu 15,5% si PP-DD cu 6,6%, potrivit agerpres.ro.

 

Potrivit cercetarii, daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, Uniunea Social Liberala ar obtine 57,5% dintre optiunile de vot (57,1% la masuratoarea din luna in iulie) fiind urmata de Partidul Democrat Liberal, cu 15,5% dintre voturi (15,1% in iulie) si Partidul Poporului Dan Diaconescu cu 6,8% (comparativ cu 7,4% in iulie).

Pe locurile urmatoare se situeaza Partidul Miscarea Populara (5,3% in septembrie, comparativ cu 5,6% in iulie) si Uniunea Democrata Maghiara din Romania cu 5,3% (la fel ca si in luna anterioara).

Alianta Dreptate si Adevar, formata din PNTCD si Forta Civica, ar fi votata de 4,8% dintre persoanele care au exprimat o optiune de vot pentru alegerile parlamentare (5,1% in iulie). PRM este cotat cu 3,9% dintre optiuni, la fel ca si la masuratoarea din septembrie. Sub 1% dintre respondenti (0,8%) au ales ”alt partid”, optiune inclusa in cadrul intrebarii inchise cu variante predefinite. Raportat la totalul populatiei, 21,6% dintre respondenti nu sunt hotarati cu cine sa voteze, 14% declara ca nu merg la vot si 5,5% nu stiu sau nu au raspuns la aceasta intrebare.

In ceea ce priveste alegerile europarlamentare, in clasamentul optiunilor de vot conduce PSD-UNPR, cu 39,1% (comparativ cu 38,8% care exprimasera aceasta optiune in luna luna iulie).

PNL-PC ar fi votat de 20,6% dintre votanti (19,3% in iulie), Partidul Democrat Liberal de 14,8% dintre alegatori (14,2% in iulie), iar Partidul Poporului Dan Diaconescu ar intruni 6,6% dintre optiuni (6% in iulie). Partidul Miscarea Populara ar fi votat de 5,1% dintre cei care au exprimat o optiune de vot (5,5% in iulie), Uniunea Democrata Maghiara din Romania ar obtine tot 5,1% (5,3% in iulie), iar Alianta Dreptate si Adevar formata din PNTCD si Forta Civica ar lua 5% (5,5% in iulie).

Partidul Romania Mare ar obtine 2,9% din voturi (3,8% in iulie), in timp ce 0,8% dintre cei chestionati au ales varianta ”alt partid” inclusa in lista de optiuni a intrebarii inchise.

Raportat la totalul populatiei, 21,3% dintre respondenti nu sunt hotarati cu cine sa voteze, 14,4% declara ca nu merg la vot, iar 5,1% nu stiu sau nu au raspuns la aceasta intrebare.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevarul, iar volumul esantionului a fost de 1.050 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani. Eroarea maxima admisa a datelor este de plus/minis 3%, la un grad de incredere de 95%. Tipul esantionului: multi-stratificat, probabilistic. Metoda folosita a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondentilor. Chestionarele au fost aplicate in 38 de judete si municipiul Bucuresti, intr-un total de 70 de localitati (orase mari, orase medii, orase mici, comune, sate).

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos