Sondaj Public Affairs: Mai mult de jumatate dintre romani nu au fost interesati de campanie

416

Mai mult de jumatate dintre romani nu au fost interesati de campania electorala, potrivit unui sondaj Public Affairs.

Astfel, sondajul Public Affairs arata ca 45% dintre romani sunt foarte putini interesati de campanie, 21,6% deloc interesati. Doar 29,6% si-au manifestat interesul pentru publicitatea politica din aceasta perioada, iar procentajul celor foarte interesati este de numai 3,8%.

De asemenea, electoratul pare sceptic in privinta faptului ca dezbaterea electorala le-ar putea modifica optiunile electorale sau sa clarifice chestiuni de interes public. 59% dintre cei intervievati sustin ca aceasta campanie electorala a fost inutila.

De la fel de putin interes s-au bucurat si mesajele pe care presedintele Traian Basescu le-a transmis in ultima vreme prin intermediul declaratiilor de presa sau interviurilor. Mesajele sale sunt considerate ca deloc importante din perspectiva a 47,2% dintre repondenti, putin importante-36,2%, destul de importante-12,7%, foarte importante-3,9%.

Cercetarea sociologica a fost realizata in perioada 3-5 decembrie, pe un esantion 1.234 de persoane si are o marja de eroare de ±2,8%.

Sursa: rtv.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos