SONDAJ: PSD+UNPR ar obtine peste 38% din voturi daca duminica s-ar organiza alegeri europarlamentare!

697

1alegeriAlianta de Centru Stanga (ACS) formata din PSD si UNPR ar obtine peste 38% din voturile romanilor in cazul in care duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare, potrivit unui sondaj INSCOP Research.

In cazul in care cele doua aliante constituite in jurul PSD respectiv PNL ar candida separat la alegerile pentru Parlamentul European, Alianta de Centru Stanga formata din PSD si UNPR ar obtine 38,6% din voturi, iar Alianta de Centru Dreapta formata din PNL si PC ar obtine 22,7% din voturile romanilor. Partidul Democrat Liberal ar lua 13,4% , PP-DD – 8,1%, Alianta DA (PNTCDForta Civica) – 5,2%, UDMR – 4,8% si PRM – 3,8%. Peste 20% dintre respondenti (20,8%) au afirmat ca nu sunt hotarati, 10,4% nu merg la vot, iar 6,2% nu stiu sau nu raspund.

Uniunea Social Liberala ar castiga peste 60% din voturile romanilor, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, releva cercetarea.

Marea majoritate a populatiei isi pastreaza optiunea pentru USL care ar obtine, conform cercetarii, 60,1% din voturile romanilor. USL este urmata de PDL cu 14,1%, PP-DD cu 9%, Alianta Dreptate si Adevar (Partidul National Taranesc Crestin Democrat si Forta Civica) cu 5,4% (sub pragul electoral de 8% pentru aliante formate din minim doua partide) si UDMR cu 5,4%. PRM este cotat la 4%. Peste 23% dintre participantii la sondaj declara ca nu sunt hotarati (23,2%), 11,6% ca nu merg la vot, iar 7,5% nu stiu sau nu raspund la intrebare.

”Distributia procentelor pentru partidele masurate a fost calculata in baza totalului voturilor exprimate, nu a intregii populatii investigate”, precizeaza autorii cercetarii.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevarul in perioada 19 – 27 martie 2013. Volumul esantionului a fost de 1.082 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani. Eroarea maxima admisa a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de incredere de 95%, esantionul fiind de tip multi-stratificat, probabilistic.

Sursa: agerpres.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos