Sondaj: USL ar obtine 62% la parlamentare, ARD ar obtine doar 15%

593

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de institutul Avangarde la comanda Newsin, arata ca 62% dintre romani ar vota cu USL daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare.

Alianta Romania Dreapta (ARD) ar obtine doar 15% potrivit sondajului, putin mai mult decat partidul lui Dan Diaconescu, PP-DD, care ar obtine 14%.

Sondajul mai arata ca UDMR ar putea sa nu intre in Parlament, scorul cu care este creditata formatiunea etnicilor maghiari fiind de 3%, sub pragul electoral. PRM ar obtine 2%, in vreme ce PNG ar primi 1%.

La intrebarea „Pe cine ati vota pentru functia de presedinte, daca duminica viitoare ar fi alegeri”, 37% l-au indicat pe Crin Antonescu, 16% pe Dan Diaconescu, 14% pe Victor Ponta, 9% pe Traian Basescu, 5% pe Mihai Razvan Ungureanu, 3% pe Vadim Tudor, 3% pe Gigi Becali si 2% pe Mugur Isarescu.

De asemenea, pusi sa aleaga pentru aceasta functie intre Crin Antonescu si Mihai Razvan Ungureanu, doua treimi, mai exact 68%, au raspuns ca l-ar vota pe Crin Antonescu si doar 32% pe Ungureanu.

Sondajul a fost efectuat in perioada 10- 19 noiembrie, pe un esantion de 900 de persoane, cu o marja de eroare de plus/minus 3,3%.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos