Sondajul care-i va scoate din minți pe borfașii de la conducere! Kovesi, locul 1 cu coroniță, în sondajul celor mai puternice persoane din România!

496

Laura Codruța Kovesi e cea mai puternică persoană din România! Asta ar putea să reiasă dintr-un sondaj Avangarde, difuzat de Antena 3, joi seara.

Kovesi a primit de la 26% dintre respondenți nota maximă din sondaj, nota 5. Pe locul secund s-a clasat Hans Klemm, ambasadorul SUA, care a primit nota maximă de la 23% dintre cei intervievați. Șeful SRI, Eduard Hellvig, a primit nota 5 de la 22%, în timă ce Tudorel Toader, ministrul Justiției, și Augustin Lazăr, procurorul general, sunt la egalitate, cu 16 procente cu nota maximă.

Cu privire la anul 2018, cei mai mulți români au declarat că sunt îngrijorați de o eventuală criză economică (10%).

Pe locul al doilea în topul amenințărilor se află politicieni/politica, 8% dintre români oferind acest răspuns. Locul al treilea este ocupat de fenomenul corupției, 6% dintre respondenți considerând că aceasta reprezintă o amenințare pentru anul 2018.

Majoritatea celor care au răspuns la sondaj consideră că imaginea de țară a României, în ultimul an, fie a involuat (42%), fie a stagnat (33%). Doar o minoritate (23%) consideră că imaginea României a evoluat.

La întrebarea deschisă privind identifi­carea unui lucru care funcționează bine în România, 20% dintre cei intervievați au declarat că nimic nu funcționează în țara noastră.

Pe de altă parte, 14% dintre cei care au răspuns la sondaj au declarat că totul funcționează rău în România, 9% au identi­ficat sistemul sanitar ca fiind principalul lucru care merge rău, 6% Justiția, 5% Educația, iar câte 3% Economia, Parlamentul, conducerea țării sau politica.

Sondajul a fost realizat în luna decembrie, între 11 și 19 decembrie, telefonic, pe un eșantion de 800 de respondenți cu o marjă de eroare de +/- 3,4%.

Sursa: b1.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos