Sorin Frunzaverde: Sa fim fericiti daca platim salariile si pensiile!

536

1frunzaverdeVicepresedintele PNL, Sorin Frunzaverde a declarat ca nu vom putea inapoia a doua transa din imprumutul de la FMI, sustinand ca de-abia vor fi platite pensiile si salariile.

Marti, in cadrul sedintei extraordinare de Consiliul Judetean Caras-Severin, presedintele Consiliului, Sorin Frunzaverde, fiind intrebat despre alocarile bugetare, a raspuns ca bugetul national este mult sub limita.

Afirmatia a fost sustinuta in sedinta extraordinara a CJ privind bugetul judetului pe acest an, dupa ce unul dintre consilierii judeteni a insinuat ca bugetul alocat nu acopera cheltuielile pe anul 2013.

„In acest moment situatia bugetara nationala este dramatica. Nu stim de unde vom plati a doua transa pentru FMI in iunie (…) Situatia este cea care este, adica daca vom plati salariile si pensiile sa fim fericiti”, i-a raspuns Frunzaverde consilierului judetean.

In urma declaratiilor lui Frunzaverde, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a dat asigurari ca sunt bani pentru plata pensiilor si salariilor.

„Daca nu ar fi fost o declaratie politica, ar fi fost foarte grava. Este o declaratie iresponsabila care, din fericire, repetandu-se de atatia ani, nu mai este luata in considerare de catre mediul economic. Nu are niciun fel de fundament in realitate. Romania se afla in anul cinci, dupa o criza economica si financiara destul de dura, vom intra pe un ciclu de crestere economica, probabil pe o perioada de la 5 la 8 ani de zile”, a declarat analistul economic Ionel Blanculescu.

Democrat-liberala Andreea Paul Vass explica in schimb ca Romania are „de gestionat o crestere economica mai mica decat cea asteptata”.

„Cum reactioneaza un Guvern inteligent? Este obligat sa creasca cheltuielile de capital, adica de investitii, sa absoarba mai multi bani europeni. Ori executia bugetara pe primele doua luni arata ca s-a intamplat exact contrariul”, a precizat Vass.

Sursa: rtv.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos