Sorinel prinde curaj si isi cearta colegii de guvern: „Toata lumea merge la televizor si isi da cu parerea despre impozitul pe gospodarie! V-as ruga SA VA ABTINETI!”

507

Premierul Sorin Grindeanu le-a solicitat membrilor Cabinetului sa nu faca declaratii pe temele care tin de alte portofolii si a dat ca exemplu impozitul pe gospodarie, subiect despre care, potrivit acestuia, „foarte putini ministri nu si-au dat cu parerea”.

„Pe (…) mult discutatul impozit pe gospodarie, am vazut ca exista o intreaga efervescenta pe acest subiect. Toata lumea merge la televizor si isi da cu parerea fara a avea, pana in acest moment, un proiect clar, concis.

Sunt discutii la Ministerul Finantelor, sunt foarte multe discutii. Astea sunt lucruri premergatoare. Pana cand nu vom ajunge la ceea ce am spus ca vom face si pana cand nu avem un draft final, v-as ruga sa va abtineti”, a spus Grindeanu, la inceputul sedintei de guvern de joi, scrie ziare.com.

El a precizat ca singurul care poate sa vorbeasca in numele Executivului pe acest subiect este ministrul Finantelor.

„Am vazut foarte putini dintre dumneavoastra care sa nu isi dea cu parerea despre acest subiect si despre altele. Fiecare sa isi gestioneze domeniul pe care il are”, le-a transmis premierul ministrilor.

In acest context, Sorin Grindeanu a facut trimitere si catre ministrul Apararii, Gabriel Les.

„Nu-mi doresc, si am si cerut sa se faca o inventariere, ca altcineva decat cei care sunt titulari pe posturi sa discute despre lucruri care tin de alte ministere. Nu vreau sa aflu despre anumite investitii la Ministerul Apararii decat declaratii ale ministrului Apararii”, a afirmat prim-ministrul.

In ultimele zile, mai ales ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, a dat diverse informatii despre impozitul pe gospodarie.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos