SOV, previziuni sumbre pentru România în 2018: ”Cu un țărănuș imbecilizat de frică în fruntea PSD nu se va întâmpla nimic pozitiv!”

1570
Sorin Ovidiu Vîntu a scris pe contul său de Facebook că se bucură de faptul că Mihai Tudose a părăsit Guvernul, considerându-l un „ignorant grobian, incapabil, agresiv și plin de ifose”.

SOV precizează, pe de altă parte, că îi pare însă rău că la cârma PSD a rămas tot Dragnea:

Mă bucură faptul că ignorantul grobian Mihai Tudose a fost dat afară. Era un incapabil agresiv, obraznic și plin de ifose. Îmi pare rău însă că la cârma PSD a rămas Dragnea. Urmare a înțelegerilor pe sub masă făcute cu securiștii, în speranța că va scapa de pușcărie și-și va salva averea, Dragnea a pus doi premieri cu agende dictate de strategii lui Iohannis.

Ca și cum asta n-ar fi fost de ajuns, mizând pe profesionalismul unor ageamii în materie de finanțe și monedă, același Dragnea a generat un haos desăvârșit în finanțele țării și bugetul cetățeanului, fără a ține cont de observațiile și sugestiile unor specialiști în monedă, gen Mugur Isărescu, sau în finanțe și economie, gen Mircea Coșea, Ilie Șerbănescu, Radu Soviani și mulți alții. Tipi de un asemenea calibru nu mai au niciun interes să se apuce de criticat de-a-n boulea, doar pentru a afla pea ce deștepți sunt ei. O fac pur și simplu din spirit civic și pentru că-și iubesc profesiile. De aceea Dragnea ar fi trebuit să se aplece cu atenție la observațiile lor și, la o adică, să ceară și alte opinii clasificate înainte de impune niște imbecilități cataclismice.

Oamenii ăștia îi puteau sugera o mulțime de alte modalități pentru a aduna banii necesari în buget, fără să se ajungă la dezastrul de acum. Presiunea pusă suplimentar pe cetățean și companii este cea mai tâmpită soluție imaginabilă. Ea acționează într-o unitate foarte mică de timp și generează costuri ulterioare uriașe sau chiar de nesusținut.

Ți-am spus toate astea, generație, pentru a nu spera cumva că va fi mai bine. Cu un țărănuș imbecilizat de frică în fruntea PSD nu se va întâmpla nimic pozitiv, asta pentru simplul motiv că programul cu ajutorul căruia a ajuns la guvernare reprezintă doar un exercițiu de comunicare fără niciun fundament economic. Când vei ajunge să conduci, generație, să nu te pună dracu să faci un program de guvernare folosind un contabil care nu știe să citească nici măcar un bilanț în mod corect. Ai nevoie de o echipă de macro economiști, o echipă de finanțiști și alta de experți în monedă. După ce proiectul este gata, el va trebui să fie avizat de o echipă de juriști, iar toată munca asta necesită cel puțin doi ani. Asta înseamnă o abordare serioasă a unui program menit să guverneze, menit să asigure pace și prosperitate unei țări”, a scris Vîntu pe Facebook.

Sursa: evz.ro