Mai mult

  De ce sta Nelu Iordache in arest: Liber, ar putea fura si alte fonduri europene!

  9,524FaniÎmi place

  Tribunalul Bucuresti arata, in motivarea arestarii preventive a lui Nelu Iordache, ca acesta, odata lasat liber, ar putea comite alte infractiuni de genul carora este cercetat si ca problema absorbtiei fondurilor europene si a fraudelor comise la folosirea lor este de maxima actualitate.

  Instanta noteaza, in documentul citat, ca „exista indicii temeinice (…) in sensul ca inculpatul a savarsit faptele retinute in sarcina sa”, omul de afaceri care patroneaza firma Romstrade fiind acuzat de deturnarea a 25 de milioane de lei din banii pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad, delapidare, fals in inscrisuri, spalare de bani si folosirea cu rea credinta a creditului societatii.

  „In cauza sunt intrunite si conditiile prevazute de art. 148 lit. f C. proc. pen. pentru arestarea preventiva a inculpatului, infractiunile de deturnare de fonduri, delapidare si spalare de bani pentru care acesta este cercetat fiind sanctionate cu pedeapsa inchisorii mai mare de 4 ani, iar lasarea sa in libertate prezentand pericol pentru ordinea publica”, afirma magistratii.

  Potrivit motivarii, Tribunalul a retinut, ca o imprejurare ce agraveaza decisiv faptele de care este acuzat Iordache, incercarea acestuia de a induce in eroare reprezentantii Departamentului pentru Lupta Antifrauda (DLAF), prin inaintarea catre aceasta institutie a unor documente cu privire la care exista indicii serioase ca ar fi false si antedatarea mai multor acte pentru a acoperi operatiunile efectuate in vara anului 2011.

   

  Ultimele stiri

  Vesti proaste pentru romanii din Diaspora. Spania a inchis granitele terestre.

  Cazurile de coronavirus au fost înregistrate în 162 de țări, iar bilanțul deceselor a depășit ...

  Dosar penal in rem în cazul senatorului Vergil Chiţac, care a infectat mai multe persoane cu noul coronavirus

  Procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar penal in rem, pentru săvârşirea infracţiunii ...

  Avocatul Poporului apara pensiile speciale: „Mi se pare ca niciodata n-a fost Caragiale mai prezent”

  Avocatul Poporulu, Renate Weber, a explicat vineri de ce a decis sa atace la CCR legea de eliminare...

  Liviu Dragnea si Irina, viata de nababi din bani publici! Seful PSD o plimba pe Irina cu avioane private catre Elvetia si alte destinatii...

  Informatii prezentate de Europa Libera arata ca Liviu Dragnea a folosit bani publici pentru a inchiria avioane private...

  Altii au apreciat si...