De ce sta Nelu Iordache in arest: Liber, ar putea fura si alte fonduri europene!

477

Tribunalul Bucuresti arata, in motivarea arestarii preventive a lui Nelu Iordache, ca acesta, odata lasat liber, ar putea comite alte infractiuni de genul carora este cercetat si ca problema absorbtiei fondurilor europene si a fraudelor comise la folosirea lor este de maxima actualitate.

Instanta noteaza, in documentul citat, ca „exista indicii temeinice (…) in sensul ca inculpatul a savarsit faptele retinute in sarcina sa”, omul de afaceri care patroneaza firma Romstrade fiind acuzat de deturnarea a 25 de milioane de lei din banii pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad, delapidare, fals in inscrisuri, spalare de bani si folosirea cu rea credinta a creditului societatii.

„In cauza sunt intrunite si conditiile prevazute de art. 148 lit. f C. proc. pen. pentru arestarea preventiva a inculpatului, infractiunile de deturnare de fonduri, delapidare si spalare de bani pentru care acesta este cercetat fiind sanctionate cu pedeapsa inchisorii mai mare de 4 ani, iar lasarea sa in libertate prezentand pericol pentru ordinea publica”, afirma magistratii.

Potrivit motivarii, Tribunalul a retinut, ca o imprejurare ce agraveaza decisiv faptele de care este acuzat Iordache, incercarea acestuia de a induce in eroare reprezentantii Departamentului pentru Lupta Antifrauda (DLAF), prin inaintarea catre aceasta institutie a unor documente cu privire la care exista indicii serioase ca ar fi false si antedatarea mai multor acte pentru a acoperi operatiunile efectuate in vara anului 2011.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos