Stănişoară AVERTIZEAZĂ preşedinţii secţiilor de votare: NU CEDAŢI presiunilor USL

451

ALEGERI PARLAMENTARE 2012. ,,Ce s-a întâmplat în județul Mehedinți în timpul referendumului pentru demiterea Președintelui este o rușine națională. Ca locuitor al județului Mehedinți și al municipiului Drobeta Turnu-Severin, m-am simțit umilit când președintele Consiliului Județean, USL-istul Adrian Duicu a raportat o prezență la vot de peste 70%, a doua din țară. A fost în mod evident o fraudă de proporții, pe care cei de la USL în frunte cu Duicu au sperat că pot să o țină sub preș și chiar să o repete în decembrie. Iată că justiția din România își face datoria, iar cei care au fraudat alegerile, la presiunea celor din PSD și PNL acum vor răspunde în fața legii”, a susţinut prim vicepreşedintele PDL într-un comunicat de presă remis NewsIn.

Stănişoară a făcut un apel la toţi cei care vor fi preşedinţi de secţii de votare la alegerile parlamentare să nu cedeze ,,presiunilor” USL pentru a le deveni ,,complici în furt”. ,,Fac un apel la cei ce vor fi presedinții secțiilor de votare la alegerile din 9 decembrie. Știu că se fac presiuni asupra dumneavoastră din partea celor de la USL pentru a le deveni complici în furt și la aceste alegeri. Nu cedați presiunilor. Nu vă riscați libertatea. Iar pe Adrian Duicu îl somez să se oprească din practicile murdare și santajele pe care le pune în aplicare. Vorba românului: s-a cam apropiat funia de par!”, a punctat democrat-liberalul.

De asemenea prim vicepreşedintele PDL a mai spus că trimiterea în judecată a celor trei preşedinţi de secţii de votare arată ,,clar” că USL utilizează orice mijloc ,,chiar şi ilegal” pentru a-şi atinge scopurile politice. „În încheiere, vreau să subliniez că trimiterea în judecată a celor trei președinți de secții electorale arată clar că USL utilizează orice mijloc, chiar și cel ilegal, pentru a-și atinge scopurile politice. Acest lucru este inadmisibil într-un stat european. Încercarea de a frauda votul românilor este răspândită la nivelul întregii țări, iar președintii secțiilor de votare sunt doar pionii. Să sperăm că îi vom vedea aduși în fața legii și pe păpușari”, a opinat Mihai Stănişoară.

Trei preşedinţi şi un membru al unor secţii de votare din judeţul Mehedinţi au fost trimişi în judecată, în dosarul „Fraude la referendum”, a informat luni Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările în dosarul „Fraude la referendum” – Mehedinţi şi au dispus, luni, punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpaţilor: Dumitru Mirea, Liviu Cătălin Bondoc, Gheorghiţa Burcu şi Manuela Carina Micu, pentru săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 55 alin. 1 din Legea nr. 3/2000.

Inculpaţii sunt acuzaţi că au întocmit în fals mai multe documente ale birourilor electorale, că au înscris pe listă ce atestă prezenţa la urne a mai multor persoane de mai multe ori sau a unor persoane care nu au formulat cerere în acest sens, faptă urmată de introducerea în urnă a unui număr de buletine de vot egal cu cel al persoanelor înscrise, validând, astfel, prezenţa persoanelor menţionate în fals.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Drobeta Turnu Severin.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos