Traficul din Bucureşti, o problemă tot mai gravă. Liberalii prezintă o statistică îngrijorătoare: petrecem peste 200 de ore pe an în trafic. Problema este veche, însă până acum , nimeni nu a propus soluţii viabile.

Cele mai mari proiecte, care ar uşura mult viaţa cetăţenilor, sunt plasate într-un viitor nedefinit. Noua linie de metrou din Bucureşti trebuia finalizată de ani de zile, iar la construcţia unei şosele de centură, bucureştenii nici nu mai îndrăznesc să viseze.

“Problema traficului este din ce în ce mai grava, daca nu se iau repede ori hotarât masuri Bucurestiul se va bloca complet în urmatorii ani ori pur oi simplu nu vom mai putea circula dincolo de poluare, de aerul irespirabil ori de orele petrecte în trafic de bucuresteni, timp pe care l-ar putea folosi evident în activitați mult mai placute”, a declarat Cristian Bușoi, vicepreședintele PNL.

Adunați la conferința „218 ore pe an captivi in trafic”, mai mulți liberali au discutat despre situația îngrijoratoare din Capitala.

Soluțiile exista, dar nimeni se grabește sa le aplice.

“Una este cea pe care trebuie sa acționeze guvernul prin finalizarea centurii ori noilor linii de metrou. Trebuie terminate, numarul doi, toate lucrarile de infrastructura care treneazã de ceva timp și închis inelul median, inelul doi al Bucureștiului, trei un sistem de semaforizare inteligent care trebuie pus în funcțiune plus o altfel se sitematizare a traficului în București, patru parcãri și cinci transportul alternativ, vorbim de pistele pentru biciclete, vorbim de modernizarea RATB-ului”, a adăugat Bușoi.

Însa pâna guvernanții se vor apuca de treaba, bucureștenii trebuie sa se înarmeze cu rabdare.

Sursa: b1.ro