Statul acaparat. Dosarul „Jandarmeriadei”, cerut de Inspectia Judiciara chiar inainte de audierea lui Dragnea!

Desi nu are nici o competenta in a verifica lucrari de urmarire penala in curs, Inspectia Judiciara a descins la Parchetul General pentru a cere dosarul „Jandarmeriadei”. Faptul a avut loc cu doar cateva ore inainte ca Liviu Dragnea sa fie audiat in acest doar.

Cu doar cateva ore inainte de audierea lui Liviu Dragnea in dosarul Jandarmeriadei, doi inspectori de la Inspectia Judiciara au descins la sectia Parchetelor Militare din cadrul Pachetului General, unde le-au solicitat procurorilor tot dosarul penal vizand violentele comise de jandarmi impotriva manifestantilor la mitingul din 10 august, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul Inspectiei. Descinderea a avut loc desi, potrivit expertilor in drept penal consultati de G4Media.ro, IJ nu avea nici o competenta sa verifice o lucrare de urmarire penala in curs.

Reamintim in context ca Inspectia Judiciara este in centrul unui mare scandal dupa ce Guvernul a promovat o OUG prin care prelungeste mandatul actualei conduceri. Presa a scris ca sub conducerea actulului sef, IJ s-a transformat in bratul armat al PSD impotriva magistratilor.

”Pretextul a fost sa-l audieze pe procurorul Corbu si sa ia actele din dosarul violentelor din 10 august facut de procurorul Bogdan Parlog ca sa-i verifice activitatea, insa inspectorii de la IJ au luat la studiat tot dosarul. Nu doar li s-au comunicat actele procurorului Parlog, dar li s-a predat tot dosarul sa-l vada cateva ore. Insistau sa li se puna la dispozitie toate documentele, sa vada unde s-a ajuns cu ancheta. Vizita a fost una neanuntata. Asa ca au putut sa-l linisteasca cat de cat pe Dragnea, inainte de audierea lui la Parchet”, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul Inspectiei Judiciare.

Reamintim ca Guvernul a prelungit prin OUG pe data de 5 septembrie mandatele conducerii Inspectiei Judiciare (Lucian Netejoru si Gheorghe Stan), care au expirat la data de 1 septembrie. Sub conducerea celor doi, Inspectia actioneaza ca o veritabila arma in mana PSD impotriva magistratilor incomozi sau a cazurilor delicate. Miza este mentinerea celor doi la conducerea Inspectiei ca interimari, pana la intrarea in vigoare a noii legi a CSM, care schimba conditiile de selectie a sefilor IJ, au explicat sursele g4media.ro.

Statul acaparat. Dosarul „Jandarmeriadei”, cerut de Inspectia Judiciara chiar inainte de audierea lui Dragnea! was last modified: septembrie 16th, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close