Statul roman a refuzat sa-l sprijine, dar romanii s-au mobilizat in fata indiferentei! Cati bani i-au donat romanii in doar doua zile olimpicului tratat cu dispret de autoritati!

357

Statul roman a refuzat sa-l sprijine pe elevul David Turturean de la Colegiul National „stefan cel Mare” din Suceava pentru a putea participa la doua olimpiade internationale. Totusi, oamenii au apreciat seriozitatea si munca depusa de tanarul sucevean si au reusit in doar doua zile sa stranga peste 5.000 de dolari, bani suficienti pentru ca David sa poata lua parte la cele doua concursuri.

„Va anunt cu bucurie ca am strans deja suma de bani necesara pentru ca David Turturean sa participe la cele doua olimpiade. Sunt uimita! Va multumesc fiecaruia in parte! Prin mobilizarea voastra si prin donatii am reusit!”, a precizat Ema Barba, verisoara lui David Turturean.

David Turturean este elev in clasa a X-a la Colegiul National „stefan cel Mare” din Suceava. Acesta a avut de-a lungul timpului rezultate exceptionale la invatatura, participand an de an la cel putin trei olimpiade nationale. Elevul sucevean se intoarce tot timpul cu premii de la olimpiade, fiind unul dintre cei mai apreciati tineri din judet.

Chiar daca a obtinut rezultate de exceptie pana in prezent, eforturile lui David nu sunt incurajate si de autoritati. Recent, acesta a aflat ca s-ar putea sa nu participe la doua olimpiade internationale, dupa ce i s-a transmis de la Ministerul Educatiei ca nu i se va deconta deplasarea si diurna. David Turturean este calificat la Olimpiada Internationala de Astronomie din Sri Lanka si Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica din China, concursuri ce se vor desfasura in toamna acestui an. Indignati de situatia creata, apropiatii si profesorii elevului sucevean au organizat o campanie prin care doresc sa adune banii necesari pentru ca David Turturean sa poata sa ajunga la cele doua olimpiade internationale, scrie Adevarul.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos