Stau la masa cu penalii Romaniei si sunt rasplatiti cu FUNCTII DE CONDUCERE in marile companii de stat! Uite cine sunt ”baietii destepti” numiti la Hidroelectrica!

1105

Silviu Mănăstire a vorbit joi, la ”Dosar de politician” despre numirile dubioase făcute de Guvernul Grindeanu în importantele funcţii de conducere ale companiilor de stat din energie. 

La Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România se anunţă schimbări halucinante. Pe lista de membri ai viitorului consiliu de administraţie şi-a facut apariția un al patrulea personaj cu proptele politice. Al patrulea şef tot de la Hidroelectrica ar trebui să fie Gheorghe Gabriel Gheorghe. El este absolvent al Colegiului Naţional de Apărare în 2013. Bebe Gheorghe cum este cunoscut în mediile politice a fost lucrător al Gărzii Financiare. În intervalul octombrie 2013 – februarie 2016, Bebe Gheorghe a fost membru în Consiliul de Administrație al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii. Conform CV-ului său în perioada ianuarie-aprilie 2013, Bebe Gheorghe a fost seful Direcţiei Antifraudă-Anticorupţie din Ministerul Economiei. Din octombrie 2012 până în martie 2013, a fost preşedintele Consiliului de Supraveghere al Transelectrica. Între iulie 2012 şi ianuarie 2013 a fost şef al Corpului de Control în Ministerul Economiei, instituţia fiind condusă atunci de Daniel Chiţoiu (actual lider al ALDE şi mâna dreaptă a lui Tăriceanu).

Al cincelea membru al acestui consiliu de administrație al Hidroelectrica ar trebui să fie un fost politician portocaliu pe nume Dorin Liviu Nistoran, specializat in electrotehnică la Universitatea Politehnică București. Nistoran a performat totuşi în mediul privat conducând companii de telecomunicaţii, acum el dorind să revină în domeniul public. În perioada guvernării Boc 2008-2009, Liviu Nistoran a fost preşedintele importantei Autorităţi Nationale pentru Comunicații. El era protejatul liderului PDL Adriean Videanu. Între anii 2004 şi 2008, a fost deputat al Partidului Democrat. În intervalul  2001-2003, Nistoran a fost consilier general la Municipiul Bucureşti în timpul mandatului de primar al lui Traian Băsescu.

În final, ultimul „specialist” de la Hidroelectrica ar trebui să fie Dan Laurențiu Tudor, absolvent al Facultății de Construcţii. Problema este însă una de competenţe şi rezultate. Tudor este în prezent Director General Adjunct în cadrul companiei de stat ELCEN Bucureşti şi se ocupă cu organizarea şi coordonarea direcţiei tehnice şi a departamentului IT.

ELCEN este aflată în insolvenţă după ce ani de zile a fost furată şi căpuşată de politicieni. ELCEN a intrat în insolvenţă pentru care are datorii imense la producătorul de gaze Romgaz, dar are de încasat în paralel o sumă incredibilă de circa 1 miliard de euro tocmai de la o  altă companie de stat – RADET Bucureşti, compania care furnizează căldura şi apa caldă bucureştenilor.

Acest Dan Laurențiu Tudor este un protejat al partidului ALDE, în perioada iunie 2012 – ianuarie 2013, a fost consilier în Ministerul Economiei, atunci când ministru era Daniel Chiţoiu.

Trecem la o altă companie de stat din domeniul energiei unde s-au anunţat schimbări politice. Este vorba de Nuclearelectrica, o veritabilă vacă de muls pentru politicieni. La Nuclearelectrica își va găsi un loc cald Georgeta Andreaș – fosta consilieră pe relaţii externe a actualului premier Sorin Grindeanu pe vremea când acesta era preşedintele Consiliului Judeţean Timiş. Georgeta este licenţiată la Universitatea Europeană din Lugoj, Facultatea de Drept.

Tot la Nuclearelectrica urmează să fie promovat şi politrucul Gentea Cristian. CV-ul său arată că Gentea este membru PSD din 1996, în prezent fiind consilier local în Piteşti, președinte al PSD Piteşti şi secretar executiv interimar al PSD Argeş. Gentea a absolvit totuşi Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti. Mai mult, Gentea lucrează la Sucursala Cercetări Nucleare Piteşti (fostul Institut de Cercetări Nucleare), unde a deţinut pe rând mai multe funcţii, iar din iunie 2012 şi până în prezent ocupă funcţia de director adjunct pe Securitate Nucleară, scrie b1.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos