”Steaua” Romaniei a lui Kelemen Hunor s-ar putea stinge! La decizia de retragere a Ordinului va lua parte si Firea!

443

În emisiunea ”Ambasador România” de sâmbăta aceasta, realizată de Alexandru Cumpănașu pentru Realitatea TV, Kelemen Hunor a primit o veste foarte proastă, informeaza DCNews.

Aflat în studio, Costin Georgescu, Președintele Consiliului de Onoare al Ordinului Steaua României și vicepreședinte CNMR i-a răspuns lui Cumpănașu cu privire la solicitarea CNMR de retragere a Ordinului lui Hunor pentru declarațiile antinaționale:

„Fac apel la domnul Hunor să renunțe singur la această decorație…așa ar fi cel mai bine și demn. Vă informez că o serie de titulari ai Ordinului m-au contactat pentru a depune cerere de retragere a Ordinului domnului Hunor.”

Aflat în studioul Ambasador Romania, generalul Constantin Degeratu, membru al Consliului de Onoare al Ordinului a declarat: „Acest domn despre care vorbim este exponentul unei grupări neohortiste și am convingerea că aceste declarații ale sale au originea la Moscova”.

Astfel, la întrunirea Consiliului de Onoare al Ordinului Steaua României, unde se va discuta despre retragerea Ordinului lui Kelemen Hunor, va fi prezentă și Gabriela Firea, care face parte din Consiliu. Dacă în cazul lui Laszlo Tokes, Consiliul a decis retragerea Ordinului, de această dată Gabriela Firea e pusă într-o situație dificilă.

Rămâne de văzut ce decizie va lua Gabriela Firea întrucât în acest moment PSD și UDMR sunt aliați.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos