Analistul politic Stelian Tanase sustine ca prin controlul pe care guvernantii vor sa-l aiba in justitie se incearca dirijarea procurorilor si judecatorilor astfel incat anumiti oameni politici, celor care detin puterea, sa scape de probleme. Astfel toata lumea din sistem va fi fericita.

„Tara fara justitie nu e decit o inchisoare” spunea Georges Clemenceau, tigrul politicii franceze din urma cu 100 de ani. Zicere care se potriveste perfect cu ce se intimpla in ultimii doi ani in Romania sub guvernarea PSD&ALDE. Subliniaza mai ales pericolul tentativei de a demola Justitia pe care Dragnea&Gang o fac de cind controleaza palatul Victoria si majoritatea parlamentara. Asistam la manevre cinice, smecherii si minciuni grosolane, toate cu un singur scop – anume, ingenuncherea Justitiei, aducerea ei sub control clientelar.

Daca reusesc in incercarea lor, lucrurile se vor desfasura astfel – Daca esti la putere si ai pirghiile deciziilor, atunci spagile, raptul, delapidarile, spalarea de bani, etc, nu vor mai fi sanctionate. Faptasii vor fi ignorati. Daca totusi respectivii ajung la Tribunal – de prosti si lacomi ce sunt- atunci vor fi achitati sau facuti scapati cu pedepse usoare, eventual cu suspendare. Nicidecum nu li se va confisca averile alea furate. Odata statul de drept abolit si separatia puterilor nimicita, mascarada e gata.

De ce? Pentru ca procurorii si judecatorii vor atirna de un fir de telefon prin care pot fi dirijati, angajati, promovati, concediati, aruncati in somaj sau in inchisoare. Daca impricinatul apartine insa clasei politice, celor care detin puterea mai ales, atunci fraierul nu va avea nicio problema, va fi spalat ca la Nufarul, eventual va fi decorat pentru servicii aduse patriei. Daca acuzatul este un sarantoc, un cap de locuitor, unu om din multime, traba se shcimbfa. Atunci Justitia neprihanita va opera fara ezitare, va taia capete, il va arunca pe nefericit in inchisoare pentru multi ani. Cu minie proletara ii va pune sechstru, il vapune saplateasca despagubiri,ii va confisca averea, un apartament, o masina second-hand, etc.

Toata lumea din SISTEM va fi fericita. spagile vor curge, dosarele schimbate la troc, mirsaviile vor continua ca si pina acum, va fi un carnaval daca esstie de ai casei. se intelege. Coruptia va atinge un nivel nemaivazut. O oligarhie restrinsa si discretionara va conduce Romania, o va prada fara teama de a fi sancsionata de justiei sau la urne. tara noastra va fi un teren de vinatoare pentru afacerstii verosi cu masti de lideri politici. Sa nu uitam nici rudele, vecinii,amantele etc – dornici sa jefuiasca bugetul pentru a se imbogati.

Pina acum citeva zile Dragnea&Gang au incercat (cu destul succes, sa o spunem) sa-si curete dosarele din trecut si sa isi rezolve problemele personale in mod punctual. Odata cu ultima ordonanta trecuta prin Guvern saptamina trecuta avem de a face cu o schimbare de proportii. Justitia este atacata in esenta ei. Angrenajul ei este modelat in asa fel incit si pe viitor marii corupti sa fie intangibili. Ca sa fiu scurt – S-a dat drumul la furat! Furati nene, ca nu va face nimeni nimic daca faceti parte din banda’, a scris scriitorul Stelian Tanase pe blogul sau personal.

Ultima val de indignare in spatiul public a aparut dupa ce Guvernul Romaniei a adoptat OUG 7/2019.