Stelian Tanase sustine ca la o saptamana dupa esecul de la referendumul de modificare a Constitutiei are loc un „atac concentrat asupra justitiei”, iar Partidul Social Democrat este foarte activ in aceasta directie, totul pentru a-l „rezolva” pe Liviu Dragnea de „fantasme si necazuri”.

„O saptamana dupa grandiosul esec al referendumului. in acest interval au fost culesi mortii de pe campul de batalie. Scheletele au fost ascunse in dulap. Asa de pilda Dragnea zice ca nu este cazul sa se discute la CEx esecul intrucat PSD nu si l-a asumat. Zau!? E ca-n bancurile cu Bula sau cu radio Erevan. Dragnea e-n stare sa spuna ca nu a avut loc nici un referendum, a fost doar un concurs „Cine stie castiga”. Ca oamenii s-au dus la urne ca sa se antreneze pentru pelerinajul la moastele sfintei Parascheva din weekend de dupa.

Ca si in cazul represaliilor jandarmeresti de la 10 august, a urmat scenariul B – o operatiune ampla de stergere a urmelor, de musamalizare a povestii, daca vreti. Referendumul a fost sters dintre subiectelele din mass-media cumparate de PSD. De la televiziunile acestea colorate in rosu, inteleg ca in acel weekend 6-7 octombrie, poporul roman a fost prin targuri, prin piete, au iesit cu totii la iarba verde sa manance pastrama si sa bea must. Nici vorba de referendum! E un fakenews o inventie a lui Soros si a statului paralel. Nu am vazut nicio dezbatere despre esecul lui Dragnea&BOR pe acolo.

Destui s-au grabit sa rescrie istoria. Ideea e ca lumea trebuie sa uite cat mai repede ca a existat un referendum la care s-au prezentat putin peste 20% din electorat. Au aparut in schimb idei nastrusnice, (de suparare, fireste), – ar trebui desfiintat pragul de 30% . Tot PSD a desfiintat si pragul de 50%. Poate desfiinteaza Dracului referendumurile cu totul!!! Altii au propus vot obligatoriu. E de bine, dupa cum se vede, PSD&Dragnea 1/ cauta tapi ispasitori. Evident poporul nostru cel prost este vinovatul. El nu a inteles maretele idealuri blablabla 2/ s-a trecut rapid la un atac concentrat asupra justitiei. Chiar daca a fost un esec, agenda lui Dragnea – care vrea neaparat sa scape de puscarie, sa ramana cu averea furata si sa faca si o mare cariera – trebuie realizata”, sustine Stelian Tanase pe blogul sau personal.

Tanase mai spune ca in acest fel Guvernul s-ar pregati sa-i rezolve lui Liviu Dragnea „fantasemele si necazurile”, adica amnistia si gratierea: „Toata saptamana am vazut un PSD fff activ in aceasta directie. Iar se vorbeste insistent despre ordonanta pentru gratiere si amnistie. Guvernul se intruneste azi luni, 15 oct. in sedinta de urgenta pentru a-l rezolva in fine pe Dragnea de fantasme si necazuri. Apoi d-na VV Dancila se refugiaza in strainatate ca are naturelul simtitor. Sa n-o dea iar pe plans si lesinuri. Va fi extrasa din palatul Victoria si ca sa nu dea ochii cu presa si sa debiteze alte prostii. Dragnea se pregateste de marea lovitura a vietii lui si i-a oferit prudent o calatorie exotica – sa aiba si ea impresia ca ar fi prim-ministru, macar pentru cateva zile cat lipseste de la Bucuresti. Aferim!”, a conchis scriitorul Stelian Tanase.