Stenograma dialogului dintre premier si presedinte demonstreaza un singur lucru: Dancila nu e doar analfabeta, ci si badaranca!

523

Antena 3 a dat publicitatii discutia pe care Viorica Dancila si Klaus Iohannis au avut-o in privinta participarii reprezentantilor guvernului la intalnirea propusa de presedinte privind medierea conflictului dintre BNR si Guvern. Cel mai probabil, stenograma a fost furnizata postului lui Voiculescu de catre premierul PSD.

Iata continutul stenogramei, redata de Antena 3:

Viorica Dancila: Plec in Israel. Oricum, joi vin doar eu la Palatul Cotroceni pentru ca nu exista niciun conflict cu BNR, nu accept altfel. Nu e cazul sa vina altcineva din cadrul Guvernului. Vin doar eu intr-o zi si vorbim.

Klaus Iohannis: Am anuntat deja aceasta intalnire. Lasati-i sa vina macar pe Eugen Teodorovici sau pe vicepremierul Viorel Stefan.

Viorica Dancila: Nu, nu vine nimeni in afara de mine.

Klaus Iohannis: Si eu ce fac acum?

Viorica Dancila: Si eu ce sa va fac, daca nu m-ati intrebat inainte?

Presedintele Klaus Iohannis i-ar fi telefonat a doua oara premierului Viorica Dancila, potrivit Antena 3: ”Nu, daca vreti, ne vedem doar noi doi”, a spus Dancila.

Iohannis s-a intalnit miercuri, la Cotroceni, cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Conform unui comunicat al Administratiei prezidentiale, intalnirea a fost ocazionata de necesitatea consultarilor in privinta medierii disputelor dintre Guvern si BNR, referitoare la riscurile cu care Romania se confrunta in prezent in ceea ce priveste inflatia si coordonarea politicilor economice.

In cadrul discutiilor, a fost analizata situatia macroeconomica existenta, context in care presedintele a subliniat ca „este esentiala independenta Bancii Nationale a Romaniei in legatura cu deciziile de politica monetara, aceasta fiind o conditie fundamentala pentru un stat membru al Uniunii Europene”.

In acest sens, „Klaus Iohannis a mentionat ca Banca Nationala a Romaniei trebuie sa urmareasca, cu responsabilitate si determinare, obiectivul fundamental de asigurare a stabilitatii preturilor, astfel incat veniturile romanilor sa nu aiba de suferit prin scaderea puterii de cumparare”.

„Guvernatorul BNR a prezentat principalii factori ai cresterii preturilor, aratand ca influentele semnificative provin din componente aflate in afara sferei de actiune a politicii monetare”, precizeaza sursa citata.

Referitor la problema coordonarii politicilor economice, presedintele apreciaza ca aceasta nu inseamna ca politicile unor autoritati sa fie subordonate obiectivelor altora, insa ansamblul politicilor economice trebuie sa asigure, prin toate masurile care se impun, stabilitatea si predictibilitatea cadrului macroeconomic.

Astfel, presedintele Klaus Iohannis a subliniat ca atat Guvernul, cat si Banca Nationala trebuie sa evite abordarile concurentiale, astfel incat cooperarea institutionala sa fie una eficienta, in conditii de echilibru si responsabilitate fata de interesele economice ale Romaniei, se arata in comunicat.

La finalul intrevederii, presedintele si-a exprimat speranta ca vor exista discutii intre Guvern si BNR in perioada imediat urmatoare, care sa imbunatateasca dialogul institutional si cooperarea in domeniul politicilor economice.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni seara, ca a decis sa incerce o mediere intre reprezentantii Guvernului si cei ai Bancii Nationale, pe care in zilele urmatoare in va chema la discutii la Cotroceni, el afirmand ca in ultima perioada „s-a mers cam departe cu unele afirmatii destul de contondente”.

„Aceasta animozitate intre Guvern si BNR este daunatoare si am decis sa incerc o mediere si ii voi invita in zilele urmatoare la Cotroceni sa vad unde sunt problemele. S-a mers cam departe cu unele afirmatii destul de contondente in ultima vreme. (…) Sper sa reusim sa ajungem cumva la un numitor comun”, a declarat presedintele Iohannis.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos