Stenograme cu fiul procuroarei Angela Nicolae: Nu am bani nici de mancare!

731

1stenboMai multe stenograme din dosarul evazionistilor cu pui, gruparea organizata de un arab si sprijinita de doi functionari din ANAF si DGFP, arata ca fiul procuroarei implicata in acest caz ameninta membrii retelei, iar procuroarea achita imprumuturile prin spaga.

Procuroarea Angela Nicolae, fiul acesteia Dan Nicolae si alti 27 de inculpati in Dosarul evaziunii din industria alimentara sunt la Curtea Suprema, unde se judeca cererile procurorilor DNA pentru mandate de arestare.

„Nu am bani nici de mancare. Va roaga mama sa ma ajutati si pe mine” este mesajul timis de fiul procurorului Angela Nicolae, printr-un SMS, unuia dintre oamenii de afaceri care ar fi facut parte din reteaua evazionista in domeniul alimentar, potrivit interceptarilor din dosar.

„Domnu Rami mama s-a descurcat. Se imprumuta la o colega. Ia este in Katani acum. Eu sunt singur acasa si nu mai am bani nici de mancare si tigari. Eu pe dvs va consider ca un tata va roaga mama sa-mi dati si mie niste bani pana joia viitoare cand vine va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine. Eu as putea sa ne vedem daca se poate astazi, sau maine… Va rog din suflet ajutati-ma si pe mine, nu ma lasati. Astept un raspuns de la dvs cat se poate de repede. Cu stima si respect, domnu Rami”, i-a scris Daniel Nicolae omului de afaceri Rami Ghaziri, potrivit interceptarilor din dosarul de evaziune de peste 50 de milioane de euro.

Intr-un alt mesaj de tip SMS, fiul procurorului Angela Nicolae, de la Parchetului General, ii cere lui Rami Ghaziri bani pentru a plati ratele la banca.

„Buna seara, domnu Rami. Sunt cu mama langa mine si va intreaba maine cand mia-ti spune sa vin la dvs sa vb ma intrebat si ca va roaga sa o ajutati si pe ia cu ce ia-ti promis sa plateasca si ea cele 2 rate la banca adica 50.000 de milioane vechi” este un alt mesaj trimis de Daniel Nicolae, la data de 30 iunie.

Mai mult, potrivit procurorilor, Angela Nicolae i-a cerut lui Ghaziri inclusiv bani pentru a acoperi cheltuielile de reparatie a masinii fiului sau.

„In data de 25.07.2013 inv. Nicolae Angela Eugenia a pretins de la inv. Rami Ghaziri, tot prin intermediul inv. Nicolae Daniel sumele de 20.000 RON lunar si 3.000 RON, aceasta din urma cu explicatia achitarii contravalorii unor reparatii la autoturismul folosit de fiul sau Nicolae Daniel”.

„Nicolae Daniel: Da, mama.

Angela Nicolae: Eu sunt intr-o pauza, acuma, la sedinta asta. Da-i acuma lu’ Emil telefon, dar in momentu’ asta sa-i dai telefon. Ma rog, el imi spusese mie ca voi ati cerut si aia si aia si aia… da-i un telefon acuma, pentru ca el zicea ca sa te duci maine la el, acolo la Crevedia. I-am spus ca: domne, masina e-n service, e nu stiu ce. Da-i acuma un telefon si vorbeste cu el.

Nicolae Daniel: Da, bine, hai ca acuma-i dau”, potrivit documentelor procurorilor anticoruptie.

Conform sursei citate, Angela Nicolae l-a amenintat pe Ghaziri in momentul in care acesta nu a „onorat cu promptitudine” cererile procurorului.

„In unele cazuri, pe fondul refuzului invinuitului Rami Ghaziri de a onora cu promptitudine unele cereri vizand sume de bani adresate de invinuita direct si prin intermediul fiului ei, inv. Nicolae Daniel, inv. Nicolae Eugenia Angela i-a transmis cumparatorului de influenta mesaje explicite privind pericolul la care se expune, in situatia in care nu ar mai beneficia de protectia oferita de ea in virtutea functiei detinute.

Angela Nicolae: Eu i-am trimis un mesaj in care am spus ca este bataie de joc, da? Faptu’ ca va… inca nu vorbisesi si astea si i-am spus ca sa va raspunda la telefon, pentru ca nu se poate asa ceva, ca cum isi permite, ca e bataie de joc, intelegi?

Daniel Nicolae: Da. Si am vorbit cu ….. da, i-am trimis cateva mesaje si dupa, dintre care i-am dat un mesaj urat, de amenintare, stii? I-am dat un mesaj foarte urat si asta, intelegi? Și asta.

Angela Nicolae: Bun.

Daniel Nicolae: Acuma mergem si o luam si pe alte cai, pentru ca astia sunt niste magari nenorociti…

Angela Nicolae: Da.

Daniel Nicolae: Care-si bat joc de noi. Adica nu se poate sa stam cu orele p-acolo, sa-si bata joc de noi, sa ne cheme p-acolo si noi sa stam ca fraierii, stii? Si asta…”, potrivit documentelor procurorilor.

Magistratul Angela Nicolae si fiul sau urmeaza sa afle daca judecatorii instantei supreme vor admite cererea procurorilor anticoruptie de arestare preventiva.

In acest dosar, procurorii mai cer si arestarea a altor 27 de persoane, respectiv a lui Ghaziri Rami, Moubarak Mahmoud Sleiman, Masri Mohamed Mahmoud, Antonio Laurentiu Burlacu, Razvan Adrian Lungu, Vasile Corbu, Georgian Radulescu, Georgeta Neagu, Camelia Sora, Petra Gherbezan, Florin Danila, Abdul Mousim al Zaid, Andrei Viorel Mardare, Sorin Cristian Stefan, Traian Ilie, Zayed Husein, Ali A. Ali, El Khoury Elias, Atef El Said Abd El Aziz El Keleini, Omar Hamid, Mouhamed Kouli, Chraif Ali, Mihail Razvan Tiganila, El Khoury Chrbel, Adrian Saracuta, El Madhoun Suheil Rashid Selim Ahmed si Daher Orlando Emil.

Procurorul Angela Nicolae, seful Biroului de Relatii Internationale si Programe, altele decat Phare, din Parchetul instantei supreme, si fiul acesteia, Daniel Nicolae, sunt acuzati de trafic de influenta, respectiv complicitate la aceasta fapta.

DNA o acuza pe Angela Nicolae ca, in perioada 2012-2013, a pretins si primit de la invinuiti, in mod repetat, la diferite intervale de timp, direct si prin intermediul fiului sau, sume de bani intre 2.000 lei si 5.000 lei.

De asemenea, DNA a inceput urmarire penala si fata de alte 15 persoane, care sunt cercetate in stare de libertate. Printre acestea se numara senatorul PSD Niculae Badalau, acuzat ca ar fi aparat interesele unei firme suspectate de evaziune fiscala, prin interventii la conducerea ANAF si pe langa persoane din Prefectura Giurgiu si din conducerea APIA.

In acest dosar, procurorii DNA au facut, luni, 160 de perchezitii in Bucuresti si judetele Prahova, Giurgiu, Arad, Calarasi si Ialomita.

DNA a precizat ca este vizata activitatea a peste 100 de firme romanesti si straine, persoanele implicate avand calitatea de administratori de societati comerciale romani si straini, avocati, contabili si angajati ai Ministerului Finantelor Publice.

Reteaua infractionala viza monopolizarea productiei si desfacerii produselor din carne, printr-un amplu mecanism evazionist, potrivit procurorilor.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos