STENOGRAME Gigi Becali: A fost interceptat intr-un dosar de furt de motorina

703

STENOGRAME Gigi Becali: Jurnalistii de la altphel.ro au publicat stenograma unei convorbiri telefonice din 2003 intre Gigi Becali si varul sau Tea Sponte, in care Becali pare a se fi interesat de stadiul cercetarilor dintr-un dosar de furt de motorina pentru a vedea in ce conditii ar putea fi scapat de pedeapsa un oarecare Vasile Sponte.

Vasile Sponte a fost trimis in judecata in anul 2003, alaturi de alte 11 persoane, pentru infractiuni constand in asociere in vederea constituirii unui grup infractional, spalare de bani, fals intelectual, uz de fals, evaziune fiscala, furt calificat, prejudiciul calculat la data respectiva fiind de 156 de miliarde de lei, conform RTUP nr. 11027, din 17 aprilie, 2003

Procurorul Marian Sintion a instrumentat cazul, semnatura sa aparand in procesul-verbal care consemneaza discutia dintre Gigi Becali si Tea Sponte, ce a avut loc in 28 ianuarie 2003. Vasile Sponte era dat disparut la data emiterii mandatului de arestare, confirmandu-se astfel veridicitatea discutiei telefonice.

„Tea Sponte: A iesit ala pe post la Constanta.

Gigi Becali: Da, ma, maine pe 29 ii da mandat. Imi spuse omul acum, eram cu el.

TS: Deci nu poate sa rezolve?

GB: Cum sa se duca? Sa stea ascuns! E groasa. Multe… vreo 5-6 firme fantoma, te doare capul! El avea imputernicire sa faca, dar nu apare pe acte. El a folosit firmele astea. Ii baga la fals, uz de fals, fals intelectual… O mie de smecherii.

TS: Inginerii.

GB: Inginerii-furaciuni… Chiar daca nu se rezolva, trebuie sa vezi ce faci cu el… Ii dai bani, nu-i dai bani, sa fuga in afara… Sa fuga in Costa Rica. Daca nu se rezolva, e nenorocire mare.

TS: Deci sa stea acolo?

GB: Sa stea acolo, sa nu iasa! Daca nu iese, nu stiu… Australia, Columbia, nu stiu! Ia mult de tot. mai sunt si cativa machidoni dupa nume.

TS: Trei.

GB: Patru sunt machidoni. Doi Caracote, el si inca unul, nume tot de machidon. Maine le da mandat.

TS: Spuse pe post asta, Jipa. Iesi pe post la Constanta si zise ca maine le da mandat. Daca e nevoie, sa plece afara?

GB: Nu, vezi ca e dat la granita. E dat in urmarire peste tot.

TS: Deci el sa stea acolo.

GB: Da. A zis ca daca nu se rezolva, el o sa incerce.

TS: A zis ca incearca?

GB: Incearca s-o rezolve si crede ca o rezolva. Daca nu o rezolva, n-ai ce sa faci, ii dai 4-500.000 si cu familie cu tot, afara. N-ai ce face. Nu mai conteaza. Ii spui ca, daca nu se poate, ii dai 4-500.000 si sa se duca acolo.”

In cadrul emisiunii „Ultima Ora„, de la Romania TV, Gigi Becali a admis ca este posibil ca aceasta convorbire sa fi avut loc.

„Suta la suta am vorbit, dar nu-mi aduc aminte lucrurile astea. E posibil. Si ce? Care-i problema?”, a spus Becali.

La observatia ca ar putea fi acuzat de favorizarea infractorului, Becali a afirmat ca nu vede o problema in acest lucru.

„Care-i problema? Ei, am favorizat infractorul! Sa ma cheme procurorii (…) Probabil Tea cerea ajutor de la mine si probabil l-am sfatuit sa plece din tara. Eu asta le spun la toti: decat sa faca cineva puscarie mai bine sa plece in strainatate”, a spus Becali.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos