STENOGRAME. Motivul revoltător pentru care șeful CJ Teleorman se opune vehement să ceară despăgubiri în dosarul Tel Drum, în care e implicat și ”Șef” Dragnea!

795

O serie de stenograme din dosarul TelDrum arată de ce nu a cerut Consiliul Județean Teleorman despăgubiri în această anchetă.

Deși procurorii DNA vorbesc despre un prejudiciu de peste 30 de milioane de lei la bugetul CJ Teleorman în ancheta TelDrum, stenogramele prezentate de Realitatea TV  arată motivul pentru care autoritățile nu au cerut despăgubiri în dosarul în care este implicat și Liviu Dragnea.

Într-o discuție purtată în ședință la Consiliul Județean Teleorman, șeful acestuia, membru PSD, se opune vehement ca insituția pe care o conduce să fie parte în acheta DNA și să ceară daune. În ședința din 15 februarie, a fost respinsă solicitarea DNA, iar CJ Teleorman nu se va constitui parte civilă în Dosarul Tel Drum.

Decizia a fost luată cu 22 voturi pentru și 7 împotrivă, la vot fiind supusă respingerea.

Din stenograma ședinței CJ Teleorman din data de 15 februarie:

„Preşedintele CJ: (…) în momentul în care se va stabili un prejudiciu cert prin hotărâre definitivă și irevocabilă, Consiliul Județean Teleorman va iniția un proiect de hotărâre privind acțiunea civilă pentru recuperarea prejudiciului.

Consilier PNL: Direcția Națională Anticorupție deja a stabilit provizoriu un anumit prejudiciu, nu este definitiv, este comunicat in adresa pe care ne-ati inaintat-o si noua, se va face o expertiza, se vor administra probe. Noi nu trebuie sa venim cu o suma fixa, suma se poate modifica conform codului de procedură penală. Deci noi ne constituim parte civilă pentru că există posibilitatea să fim și noi trași la răspundere pentru acest lucru.

Secretara CJ: Ca să stabilim o sumă avem nevoie de date, de probe, de înscrisuri, care este natura şi întinderea pretenţiilor şi aşa mai departe. Până la acest moment, prin direcţiile de specialitate nu s-a putut stabili o sumă cu care ne putem constitui parte civilă.”

Condiția impusă în Consiliu a fost ca o instanţă să decidă clar că instituţia a fost păgubită, în urma contractelor încheiate cu Teldrum.

Sursa: libertatea.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos