„Stilul AMATOR si AROGANT” o vor impiedica pe Firea sa obtina Presedentia Romaniei, sustine Alina Mungiu Pippidi!

455

Alina Mungiu Pippidi, unul dintre cei mai influenti analisti politici din Romania, a analizat efectele haosului creat in Bucuresti de deciziile Gabrielei Firea si ajunge la concluzia ca primarul Capitalei nu mai are nicio sansa sa obtina Presedintia tarii, scrie aktual24.ro.

Pippidi a pornit de la cazul implementarii benzii unice pentru autobuze, pe care il considera „expresia unui stil si amator si arogant”.

„Cele citeva luni de amatorism ale Gabrielei Firea, care s-ar fi pierdut in agresivitatea exagerata a useristilor ale caror strategii sunt spectaculos de neconstructive, oricit de bine intentionate, culmineaza acum intr-o gafa de natura a submina o viitoare candidatura a Gabrielei la presedintie.

Pentru ca aceasta e mai mult decit o fictiune, e o probabilitate, prima femeie cu sanse reale la presedintie din Romania este Gabriela Firea, tot asa cum si gafa benzii unice e mai mult decit o gafa, e culminarea unui stil de management care nu are analize de optiuni profesionale si nu face consultari reale, deci nu are cum primi avertismentele obisnuite asupra riscurilor unei decizii. Si deci greseste catastrofal si in direct.

Decizia de a face o banda unica nu din intimplare a provocat haos. La fel ar fi provocat si ridicarea masinilor de pe trotuar, si orice alta masura luata in izolare, fara o analiza de optiuni care sa cuprinda toata problematica si sa rezulte cit la suta ar rezolva fiecare masura, care sunt interactiunile si ce combinatii si prioritati se impun.

Gabriela a zis ca masura ar creste viteza de deplasare a autobuzelor cu 20% si ar scade cu pina la 25% timpii de asteptare in statii. Or, nici asta nu e corect, pentru ca masura ar bloca traficul, si autobuzul nu ar mai ajunge nicaieri, numai la mine in Romana cind mai mult de cinci masini se plaseaza pentru a o lua la stinga intersectia se blocheaza, nu mai au importanta benzile dedicate, presupunind ca sunt aparate de politia calare inarmata cu sulite. Beneficiile masurii nu pot fi realizate deloc, cu nici un fel de implementare, in vreme de consecintele nedorite, care trebuiau sa fie in studiul de impact, s-au vazut. Decizia nu trebuia niciodata luata, ce e asta, test pe viu, asa o sa faceti si cu Codul Fiscal?

(…) Si nu, nu doar chestia asta o va impiedica pe Gabi sa isi valorifice sansa, ci pentru ca gafa asta e expresia unui stil si amator si arogant de a experimenta pe viu cu care si ea si PSD vor pierde multe voturi. Dar mai ales la ea se va vedea repede cit de multe”, a scris Pippidi pe Romania curata.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos