Strigator la cer! Primarul din Murfatlar si-a marit salariul pana la 13.500 lei: Nici n-am ajuns la cat trebuia

486

La aflarea vestii ca premierul Ludovic Orban va ingheta salariile demnitarilor, primarul din Murfatlar Valentin Saghiu a luat decizia sa majoreze salariile angajatilor din institutie, inclusiv pe al sau. Astfel, edilul si-a crescut salariul cu 1.000 de lei, ajungand astfel de la 12.480 de lei, la 13.500 de lei, relateaza Digi24.

Valentin Saghiu, care este la al doilea mandat, a declarat ca, de fapt, ar fi facut o actualizare ce trebuia facuta cu timp in urma, iar majorarea salariului a fost mult mai mica decat cea preconizata adica 2.380.

Edilul sustine ca „toti colegii mei sunt obligati sa ajunga la aceasta suma, e vorba si de salariul viceprimarului si de al consilierilor locali, toate aceste lucruri trebuie puse in aplicare”si cum „unde-i ordin nu-i tocmeala”, Saghiu a trecut la fapte si a majorat salariile.

Intrebat de ce nu a facut actualizarea mai devreme, primarul Murfatlarului a replicat: „Pentru ca nu a fost buget, e primarie de orasel, de aceea actualizarea a venit la noi mai tarziu. E o actualizare pe vechi. Nu ne-am actualizat la salariul minim pe economie, la ce s-a aprobat legea acum 2,230 …Nu am ajuns acolo inca. Speram ca poate la anul o sa o ducem mai bine si se pot mari salariile… daca nu, sa stagneze la acest nivel. Daca nu aveam buget, nu puteam sa facem salariile…”

Cand a venit vorba despre facilitatile oferite de orasul pe care il „pastoreste”, primarul a enumerat: „mari contribuabili, brutarii, gara maritima, industrie grea, comert, magazine mari, patru benzi pana la Constanta, vara, turism”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos