Strigator la cer! Robert Negoita, scutit de 40 de milioane de euro prin amnistia fiscala a PSD! Ce nume grele mai scapa de datorii

1256

Ana Ciceala, consilier general USR in Bucuresti, anunta ca primarul PSD al Sectorului 3, Robert Negoita, a scapat de plata a 40 de milioane de euro catre bugetul de stat ca urmare a amnistiei fiscale data de Guvernul PSD. Negoita este si vicepresedinte al PSD.

„In timp ce o tara intreaga urmareste siderata esecul unor institutii de a oferi siguranta si protectie cetatenilor, in Monitorul Oficial a fost publicat actul normativ care ofera amnistie fiscala.

Unul dintre marii beneficiari ai acestei amnistii fiscale este Robert Negoita, primarul Sectorului 3. Desi acum pozeaza in disident fata de partidul care l-a sustinut si l-a protejat ani de zile, nu in mod intamplator Negoita beneficiaza de fiecare masura pe care guvernul Dancila o ofera membrilor sai.

In timpul campaniei electorale de acum 3 ani, Primarul Negoita spunea ca se va retrage din politica daca se dovedeste ca a gresit. Mai spunea atunci ca ‘numai cine nu munceste, nu greseste’. Greseala lui, insa, valoreaza zeci de milioane de euro.

El ramane cu 40 de milioane de euro in conturi, in timp ce in Sectorul 3 este un deficit major de gradinite si scoli, de spatii verzi, de servicii medicale, de servicii de curatenie adecvate. Mogulul imobiliar iese curat ca lacrima dupa 10 ani in care, din pozitia de primar al sectorului, s-a preocupat exclusiv de pavele, borduri si betonarea spatiilor verzi”, anunta Ana Ciceala.

Pe lista datornicilor se mai regasesc si alti fosti primari.

Victor Ciorbea, primar al Capitalei intre 1996-1997, are datorii de 82.230 de lei bugetul de stat si 121.854 bugetul asigurarilor de sanatate. Sotia sa, Lacrima Ciorbea, trebuie sa plateasca 216.163 de lei bugetul de stat si 140.450 bugetul asigurarilor de sanatate. Niciuna dintre acestea nu a fost contestata. Datoriile ar proveni din activitatea avocatiala pe care cei doi ar fi depus-o.

Adriean Videanu, fostul edil-sef al Bucuresiului, apare pe lista ANAF cu 14.200 de lei datorie la bugetul de stat si 3.280 bugetul asigurarilor de sanatate. Sotia sa, Miorita Videanu, inregistreaza datorii de 194.360 bugetul de stat si 749 bugetul de sanatate – necontestate, solvabili

Marian-Daniel Vanghelie, fostul primar al Sectorului 5 are si el o datoriile de 139.339 de lei la bugetul de stat. Nici aceasta suma nu a fost contestata.

Consulul Romaniei la New York, avocatul Catalin Radu Dancu, are de dat statului aproape 3 milioane de lei ( 2.658.752 la bugetul de stat si 137.230 bugetul de sanatate). si aceasta suma provine de pe vremea cand Catalin Dancu era avocat in Bucuresti.

Peste 2 milioane de lei (.682.865 de lei bugetul de stat si 784.899 de lei bugetul asigurarilor de sanatate) apare in dreptul lui Aurel-Jean Andrei, fostul sot al fostei presedinte a Tribunalului Bucuresti, cercetat in dosarul fostului primar Radu Mazare pentru implicarea in restituirea ilegala a unor plaje. El a fost achitat in iulie 2017 de Curtea de Apel, dar urmeaza judecarea recursului, dupa motivarea instantei de judecata care se lasa asteptata, scrie g4media.

Ordonanta pentru instituirea unor facilitati fiscale, adica „amnistia fiscala”, a fost publicata luni, 5 august, in Monitorul Oficial. Prin intermediul acestei ordonante, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a facut ca datornicii la stat sa beneficieze de stergerea unor datorii de peste 36,7 miliarde de lei.

Ordonanta privind aministia fiscala stabileste doua mecanisme alternative esalonarii la plata. Prima se refera la masuri de restructurare a obligatiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018 pentru debitorii care au datorii mai mari de un milion de lei, bazata pe un plan de restructurare, plata esalonata si supravegherea fiscala pe perioada inlesnirii. De masurile de restructurare propuse pot beneficia doar contribuabilii care au datorii mai mari sau egale cu un milion de lei, companii de stat sau private.

De asemenea, pentru cei care au datorii de sub un milion de lei, amnistia fiscala prevede:

– anularea tuturor accesoriilor aferente obligatiilor bugetare principale datorate bugetului general consolidat, restante la 31 decembrie 2018, administrate de ANAF – anularea tuturor accesoriilor aferete obligatiilor bugetare principale, declarate suplimentar de debitor prin declaratie rectificativa, cu scadenta anterioara date
– anularea tuturor accesoriilor aferente obligatiilor bugetare principale cu termene de plata anterioare datei de 31 decembrie 2018 si stinse pana la aceasta data, administrate de ANAF
– anularea tuturor accesoriilor aferente obligatiilor bugetare principale cu termene de plata pana la 31 decembrie 2018, stabilite prin decizie de impunere emisa de inspectia fiscala din cadrul ANAF, care este in curs de derulare la data intrarii in vigoare a ordonantei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos