SUA a facut ravagii in Afganistan: i-a ATACAT cu o bomba nenucleara supranumita ”mama tuturor bombelor”!

447

SUA au folosit cea mai puternica bomba nenucleara pe care o detin in Afganistan, supranumita „mama tuturor bombelor” a anuntat joi Pentagonul, scrie stireazilei.com.

Atacul cu bomba GBU-43 de peste 10.000 de kilograme, care a vizat in jurul orei 14,30 GMT o „serie de grote” in provincia Nangarhar (estul Afganistanului), unde un soldat american a fost ucis in timpul unei operatiuni care a avut loc week-endul trecut impotriva jihadistilor, potrivit lui Adam Stump, un purtator de cuvant al Pentagonului.

Aceasta enorma bomba ghidata prin GPS si cu o lungime de mai multi metri, si care nu a mai fost folosita pana in prezent in lupta, a fost lansata pentru a sustine fortele afgane si americane care opereaza in regiune.

„In conditiile in care pierderile lor cresteau”, jihadistii au recurs la „buncare si tunele pentru a-si intari” apararea, a precizat intr-un comunicat si generalul John Nicholson, seful fortelor americane din Afganistan.

Potrivit US Air Force, ultimul test al bombei GBU-43 in 2003 a provocat o coloana de fum vizibila la peste 32 de kilometri.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos