SUA si Comisia Europeana, reactioneaza dupa revocarea sefei DNA: Romania sa mentina lupta impotriva coruptiei!

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti face apel la Romania sa „mentina si sa sprijine puternicele sale institutii de lupta impotriva coruptiei”. Si Comisia Europeana conditioneaza evaluarile din mecanismul MCV de mentinerea rezultatelor in lupta anticoruptie.

„Ambasada SUA isi reafirma angajamentul indelungat de a sprijini lupta Romaniei impotriva coruptiei. Romania este model regional in privinta luptei impotriva coruptiei. Facem apel la Romania sa mentina si sa sprijine puternicele sale institutii de lupta impotriva coruptiei”, puncteaza Ambasada SUA.

Comisia Europeana ar putea sa-si reconsidere evaluarile asupra justitiei din Romania daca rezultatele DNA in lupta anticoruptie slabesc, ca urmare a revocarii Laurei Kovesi, a declarat un purtator de cuvant al Comisiei, pentru Hotnews.ro.

Dupa cum stiti, am subliniat in repetate randuri ca independenta sistemului judiciar al Romaniei si capacitatea sa de a lupta eficient impotriva coruptiei sunt de o importanta capitala. Acesta este nucleul rapoartelor Comisiei privind Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) pe justitie. Comisia a precizat in rapoartele MCV succesive ca capacitatea Directiei Nationale Anticoruptie de a-si mentine rezultatele in circumstante dificile era un semn important al sustenabilitatii. Daca aceste rezultate ale DNA in lupta impotriva coruptiei ar fi puse sub semnul intrebarii, Comisia poate fi nevoita sa reevalueze aceasta concluzie”, a declarat Christian Wigand, purtator de cuvant al CE.

SUA si Comisia Europeana, reactioneaza dupa revocarea sefei DNA: Romania sa mentina lupta impotriva coruptiei! was last modified: iulie 9th, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close