Subiectul despre care nu se spune nimic la televizor: ”Daca aveti salariile in lei, sa stiti ca v-au scazut cu 5%!”

104

Fostul premier Victor Ponta lanseaza un nou atac la adresa realizarilor economice ale actualei guvernari, criticand dur programul de guvernare al PSD intocmit de Darius Valcov.

Reactia lui Ponta vine dupa ce rata anuala a inflatiei, care masoara evolutia preturilor de consum in ultimul an, a urcat in februarie 2018 la 4,72%, cel mai inalt nivel din iunie 2013 incoace, potrivit datelor publicate marti de Institutul National de Statistica (INS).

„Rata inflatiei a ajuns aproape la 5% – adica, mai pe romaneste, toti cei care aveti salariile si pensiile in lei (nu in euro sau dolari) sa stiti ca v-au scazut cu 5% / nu o sa vedeti acest subiect la televizor – dar il simtiti in buzunar.

Ps – va rog sa nu va lasati prostiti de minciunile unor asa zisi ‘liberali’ care sunt de fapt mai populisti si mai demagogi decat orice socialist: Banca Nationala nu are nicio vina in povestea asta – cel mult poate sa mareasca dobanda de referinta (adica platiti mai mult cei care aveti credite)! Inflatia apare cand un Guvern doar da bani pe care nu ii are si nu este in stare sa stimuleze investitiile, absorbtia de fonduri europene si incasarile la buget! Ma rog – Guvernul actual are alte prioritati decat acestea!

Ps 2 – ah – si povestea cu cresterea salariilor cu 25% va ramane in final cea mai mare inselaciune din istorie!!! 21% sunt contributiile sociale trecute la angajat si 5% inflatie = rezultat minus 1% in buzunar!!! Tari Daddy (Liviu Dragnea, n.r.) si cu Darius (Valcov, n.r.)!”, a scris miercuri Victor Ponta, pe pagina sa de Facebook.

Sursa: b1.ro