Succes în linie dreaptă pentru șeful statului peste ocean! Iohannis a reconfirmat angajamentul României de susținere a misiunilor ONU de menținere a păcii!

399
Preşedintele Klaus Iohannis l-a invitat pe secretarul general al ONU, Antonio Guterres, să viziteze România, la întâlnirea de astăzi a celor doi.

La întrevederea cu Antonio Guterres, şeful statului a evidenţiat implicarea României în susţinerea procesului demarat de secretarul general al ONU privind eficientizarea şi reformarea organizaţiei astfel încât aceasta să acţioneze de o manieră mai promptă şi eficientă pentru soluţionarea problemelor cu care se confruntă comunitatea internaţională, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

„Preşedintele Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul României de susţinere a misiunilor ONU de menţinere a păcii. Preşedintele României a prezentat, de asemenea, argumentele candidaturii României pentru un nou mandat la Consiliul de Securitate ONU. Şeful statului a adresat secretarului general ONU invitaţia de a vizita România, primită cu deschidere şi plăcere de înaltul oficial ONU, care a rememorat vizitele anterioare în ţara noastră”, se arată în comunicat.

Secretarul general al ONU a arătat că recunoaşte rolul României în regiune şi la nivel global, ca pilon de ordine şi stabilitate şi a menţionat caracterul exemplar al cooperării ONU cu România, ca stat care susţine valorile multilateralismului şi cooperării internaţionale, menţionând inclusiv exemplul Centrului de Tranzit în Regim de Urgenţă pentru Refugiaţi, creat de România cu UNHCR şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, primul de acest fel din lume, care funcţionează încă din 2008 şi pe care l-a vizitat în 2009 în calitatea anterioară de înalt comisar ONU pentru refugiaţi. Secretarul general a apreciat conduita României în regiune, fiind discutate pe scurt situaţia din Ucraina, dosarul transnistrean, situaţia din Balcanii de Vest.

Cei doi înalţi oficiali au stabilit să rămână permanent în contact pentru avansarea temelor de pe agenda ONU.

Sursa: evz.ro