FILE - New Chairman of the EPP Group (European People's Party) in the European Parliament, Manfred Weber gives his first press conference after a meeting with European Council President van Rompuy, at the EU Parliament in Brussels, Belgium, 12 June 2014. EPA/OLIVIER HOSLET (zu dpa "EVP-Fraktionschef Weber: Deutschland sollte Pkw-Maut 2016 einführen") +++(c) dpa - Bildfunk+++

Summit-ul liderilor locali si regionali ai Partidului Popular European se desfasoara, sambata, la Bucuresti, iar la reuniune participa Manfred Weber.

Manfred Weber si-a prezentat, in premiera, viziunea despre viitorul Europei, in calitate de candidat pentru sefia Comisiei Europene. Suntem un partid care poate influenta deciziile europene la toate nivelurile. PNL este puternic si este viitorul Romaniei. Este tragic ca Romania nu mai este privita ca un stat de prim rang la nivelul deciziei in UE, iar asta este din cauza actualei puteri. Exista o singura persoana care ne da incredere in faptul ca Romania poate ramane un partener, iar acesta este presedintele vostru, Klaus Iohannis.

Este foarte important sa ne ascultam primarii. Cum poate face campanie un primar? Ei bine, mesajul lui pentru cetateni ar trebui sa fie: da, mi-am facut treaba. Deci primarii trebuie sa isi prezinte realizarile. Am reusit sa mentinem Europa unita asadar avem de ce sa fim mandri.

A vorbi despre Europa inseamna si a avea o perspectiva globala. Am 46 de ani, am crescut in Bavaria si sunt prima generatie de pe acest continent care poate spune ca traieste intr-o Europa care are parte de pace si libertate.

Generatia parintilor nostri nu s-a bucurat de libertate. Iar generatia bunicilor mei a trait razboiul. Asadar, sunt prima generatie care se bucura de o Europa unita, libera si pasnica. Voi lupta impotriva tuturor celor care vor sa distruga aceasta Europa, impotriva populistilor.

Nu inseamna ca totul e perfect. Trebuie sa luptam pentru o Europa in care sa nu mai fie nevoie sa iti parasesti tara pentru un loc de munca mai bine platit. Peste un milion de romani lucreaza in domenii care exporta in UE.
Socialistii se opun unor noi acorduri comerciale, dar din punct de vedere economic eu nu vreau sa ridic ziduri, ci poduri.

Manfred Weber s-a aratat surprins si de faptul ca Guvernul de la Bucuresti nu sprijina candidatul roman pentru sefia Parchetului European, Laura Codruta Kovesi. Noi o vom sprijini, a anuntat Weber, conform g4media.