„Sunt CONVINS ca tot ceea ce contine OUG13 se va transpune in lege”, sustine Paul STANESCU, presedinte PSD Olt!

499

Presedintele PSD Olt, senatorul Paul Stanescu, a anuntat, miercuri, ca toate prevederile din ordonanta 13 vor fi transpuse intr-un proiect de lege.  

„Eu cred ca 99% dintre cei care erau in Piata Victoriei nu stiau ce contine ordonanta respectiva. Tot ce a fost in ordonanta 13, in perioada urmatoare, o luna, doua, trei, trebuie sa respectam termenele, sunt convins ca continutul acelei ordonante se va transpune in lege”, a declarat Stanescu.

Stanescu face parte din cercul restrans de apropiati intimi ai lui Liviu Dragnea.

„Eu va spun in mod direct ce cred eu impreuna cu colegii mei, mai ales ca venim de la un Comitet Executiv unde ne-am intalnit cu toti presedintii de organizatii, daca nu exista acea OUG 13 probabil era altceva. Eu cred ca a fost un pretext pentru ca din cei care s-au aflat in Piata Victoriei, intr-adevar un nume mare de oameni care nu este de neglijat si sigur ca acest drept de a participa la mitinguri si la demonstratii l-am castigat dupa 1990, dar eu cred ca 99% din cei care erau in Piata Victoriei nu stiau ce contine ordonanta 13.

Eu cred si sunt convins ca in Parlament tot ce a fost in Ordonanta 13, sunt convins ca in Parlament in perioada urmatoare, nu stiu, o luna, doua, trei, procedurile parlamentare trebuie sa le respectam, sunt convins ca continutul acelei ordonante sigur ca se va transpune in lege, pentru ca ati vazut ce se intampla la Curtea de Apel Alba, la Curtea de Apel Cluj, justitia nu poate sa functioneze”, a declarat Paul Stanescu.

El a adaugat apoi ca protestele sunt puse la cale de „super-profesionisti”, sustinand ca in spatele acestora se afla George Soros si multinationalele, scrie aktual24.ro.

„Programul nostru de guvernare e un program nu numai curajos, dar e un program realist si facut pentru romani si pentru capitalul romanesc. Sigur ca la foarte multi nu le-a convenit, si aici ma refer la multinationale si nu ma refer la multinationalele care au activitate de productie in aceasta tara, cum ar fi Dacia Renault sau alte firme foarte importante care produc foarte multe locuri de munca. Ma refer la firmele care produc servicii si sunt invatate de 26 de ani sa nu lase nimic in aceasta tara. Noi practic in programul de guvernare in urmatoarele 6 luni am spus ca vom pune in aplicare directiva UE, n-am facut ceva impotriva lor. Si eu sunt convins ca citind cu atentie programul de guvernare, nelasand taxe si impozite aici, le-au dus acolo unde au vrut ei, atunci cand au vazut ca ele vor ramane in Romania sunt convins ca nu prea le-a convenit.

Doi, toate ONG-urile astea care sunt finantate o mare parte de marele om de afaceri Soros, sigur ca ele n-au produs decat dezbinare, ele n-au produs decat haos, si ca sa fiu mai direct discutam de chestiuni economice pana la urma, deci tot ce s-a intamplat e o manipulare facuta de oameni care se pricep, profesionisti, dar motivul real sunt chestiunile de ordin financiar. Pun o intrebare retorica – credeti ca cei de la multinationale sau cei de la ONG-uri au avut vreo chestiune cu ordonanta 13? Ii afecta pe ei in mod direct ordonanta cu abuzul in serviciu? Eu am si raspunsul, eu cred ca nu. Nu ii afecta.

Eu, de exemplu, am stat de vorba cu oameni care au mers in Piata Victoriei, cunostinte de ale mele pot sa va spun, care-si faceau selfie sa arate la serviciu ca au fost in Piata Victoriei. Ba, mai mult, programul de lucru a fost redus la multinationale ca sa aiba timp sa mearga in Piata. Repet, cineva a citit programul nostru de guvernare si l-a si inteles. Si a spus urmatorul lucru – domne, astia daca-si pun in aplicare acest program, PSD-ul, e complicat ca alt partid in 2020 sa vina la guvernare si bineinteles presedintele Johannis are mai putine sanse in momentul in care programul PSD va fi pus in aplicare in aceasta perioada. Undeva lucrurile s-au cumulat.

(…) Deci manipularea in aceasta perioada a fost asa de mare si sunt convins ca aceasta manipulare a fost facuta de super profesionisti. Practic ajungem sa spunem la un moment dat ca nu trebuie sa mai votam. Pai in momentul in care PSD a luat un asemenea numar de voturi, din punctul meu de vedere, ca roman, nu ca om politic, cred ca ar fi trebuit sa ne lase un an de zile, ba din contra, sa fie liniste sa vada daca noi, asa cum avem in program cu termene, punem in aplicare. Din pacate, nu au avut rabdare pentru ca discutiile au fost cam asa, cred eu – daca un an de zile ii lasam si primele masuri economice se vad in buzunarele romanilor si capitalul romanesc incepe sa creasca, ce mai facem? Si cred ca intr-o asociere de interese economice si de alta natura a inceput o presiune pe PSD si pe Guvern. Vreau sa va aduc aminte ce spunea presedintele ALDE, domnul Tariceanu, cu care am discutat si in particular, tineti minte acea discutie pe care a avut-o cu presedintele Johannis imediat dupa alegeri? I-a spus presedintele, si domnul Tariceanu e un om serios care nu spune vorbe, ca daca nu va trece ALDE in partea cealalta, ca sa constituie o alta majoritate, va incepe un razboi total cu PSD. Toate aceste lucruri trebuie luate in calcul”, a mai spus Stanescu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos