„Suntem oficial COLONIA TELEORMANULUI!” Judetele lui Dragnea, Grindeanu si Shhaideh au primit sute de milioane de lei, in timp ce Iasului i s-au alocat 30 milioane lei!

502

Judetul Iasi a primit o suma infima pentru drumuri prin alocarile bugetare din partea Guvernului Grindeanu. Desi a contribuit cu 380 de milioane de lei la bugetul central, judetului i s-au alocat doar 30 de milioane de lei pentru drumuri. De peste zece ori mai putin decat banii acordati judetului Teleorman, scrie aktual24.ro.

Situatia este dur criticata de catre jurnalistii din Iasi. Gabriel Gachi de la Reporter Iasi scrie ca „suntem oficial colonia Teleormanului”.

„Incredibil: Iasul i-a facut cadou lui Dragnea 380 milioane de lei, in 2016. Iar el ne-a furat Centura, trecuta pe buget la inceputul anului si apoi taiata! Diferenta intre ce au platit iesenii la buget in 2016 si ce au primit inapoi prin alocari bugetare este de 380 milioane de lei! Suntem oficial colonia Teleormanului”, a scris Gachi pe Facebook.

El a oferit ulterior si alte cifre relevante.

„Stiti cati bani primeste Timisul lui Grindeanu pentru drumuri, in 2017? 850 milioane de lei. Stiti cat primeste Teleormanul lui Dragnea? 360 milioane de lei. Stiti cat primeste Constanta lui Shhaideh? 350 milioane de lei. Stiti cat primeste Iasul? 30 milioane de lei. E drept?

Drumurile inseamna investitori, dezvoltare, locuri de munca. Timis si Constanta sunt mult inaintea Iasului la PIB, la investitii directe, la salariu mediu. Acum vor fi si „mai inainte”. E drept?

La Teleorman se tin in veselie licitatiile castigate pe banda de Tel Drum, ca in lumea a treia. La Iasi n-ai ce sa organizezi, de unde drumuri? Iesenii sunt contributori neti la buget cu 380 milioane de lei. Iar Dragnea ne fura Centura. E drept?”, a notat Gachi.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos