Superbet atrage o investitie strategica de 175 de milioane de euro! Blackstone, unul din cele mai mari fonduri de investitii, a devenit actionar minoritar al companiei de pariuri sportive!

234

Grupul Superbet, cea mai mare companie de pariuri sportive & gaming din Romania, anunta atragerea unei investitii strategice de 175 de milioane de euro din partea Blackstone Tactical Opportunities (BTO), parte a Grupului Blackstone, fond american de investitii si unul dintre cele mai mari din lume.

“Suntem nerabdatori sa incepem acest parteneriat strategic cu cei de la Blackstone. Infuzia de capital din partea fondului american dublata de o experienta bogata fac din Blackstone un partener capabil sa sustina grupul Superbet sa-si mentina pozitia de lider pe piata din Romania, sa continue sa-si majoreze cota de piata si mai ales sa-si poata valorifica oportunitatile de extindere a business-ului atat in Europa Centrala si de Est, cat si la nivel global”, a declarat Sacha Dragic, co-fondator si CEO al grupului Superbet.

Alte detalii privind termenii tranzactiei nu au fost facute publice.
“Ne bucuram ca putem incepe colaborarea cu Sacha Dragic si cu excelenta echipa de management pe care a format-o la Superbet. Este impresionanta investitia sustinuta a companiei romanesti in operatiuni multi-channel si digitale, incluzand aici si lansarea propriei platforme online de gaming si pariere, totul facut la standardele internationale ale industriei de profil. Suntem nerabdatori sa sustinem traiectoria ascendenta a Superbet al carei model de crestere se bazeaza pe extindere internationala si pe continuarea investitiilor in tehnologie”, a declarat la randul sau Andrea Valeri, Senior Managing Director in cadrul Blackstone.

Cresterea rapida a grupului Superbet s-a datorat in primul rand calitatii locatiilor sale de retail, cat si unei politici de pret si unor servicii care au pus clientii pe primul loc. in al doilea rand, succesul grupului a fost antrenat atat de investitiile in tehnologie, cat si de echipa matura si cu o bogata experienta in industria de profil. Astfel, Superbet a putut dezvolta o exceptionala platforma de pariere online ce inlesneste pariorilor o experienta diferentiata, conferind totodata flexibilitate si o mai mare scalabilitate comparativ cu ofertele concurente.

Consultantul pe parcursul intregii tranzactiei a fost firma americana Stifel. Consultantul legal pentru Superbet a fost casa de avocatura Herzog, Fox & Neeman, iar pentru Blackstone avocatii de la Jones Day. Pe partea financiara, cei de la Blackstone au avut drept consultant UBS Investment Bank.

SUPERBET in cifre

Fondat in 2008 de actualul CEO al Grupului, Sacha Dragic. in 2018, la zece ani de la deschiderea primei agentii, Superbet a raportat o cifra de afaceri de 180 de milioane de euro. In 2019, Superbet opereaza o retea de peste 1.200 de agentii la nivel national si are peste 3.500 de angajati. Este cel mai mare platitor de taxe si impozite din industria de profil si printre cei mai mari contribuabili la bugetul national cu cele aproape 57 de milioane de euro platite in 2018.

Superbet si-a lansat platforma digitala in 2016, iar aplicatia mobila in toamna lui 2018. in 2017, compania si-a lansat oficial operatiunile si pe piata din Polonia, unde detine o licenta de operare in retail.

In prezent, Superbet are in afara Romaniei operatiuni directe in Polonia, dar si birouri in Austria, Serbia, Croatia, Malta si Marea Britanie. Superbet este prima si singura companie din industria pariurilor sportive prezenta pe bursa alternativa AeRo, in urma unei emisiuni de obligatiuni in valoare de 9,6 milioane (2017). In 2019, strategia asumata a grupului se bazeaza pe urmatorii piloni: consolidarea pozitiei de lider in Romania, continuarea extinderii regionale, sustinerea sportului romanesc si implicarea in cat mai multe proiecte de joc responsabil.

BLACKSTONE este unul dintre cele mai mari fonduri de investitii din lume, cu active sub administrare de 512 miliarde de dolari. Blackstone opereaza prin vehiculele sale de investitii un portofoliu vast si extrem de diversificat de afaceri. Se concentreaza pe sectorul imobiliar, datorii publice, fonduri secundare, credite non-investitionale etc.
in cadrul grupului Blackstone, Blackstone Tactical Opportunities (BTO) reprezinta o sursa strategica de capital care se concentreaza in mod specific pe investitii in pachete minoritare in companiile vizate. Obiectivele fondului sunt sa genereze un impact economic pozitiv si sa creeze valoare pe termen lung pentru companii, investitori, cat si pentru comunitatile in care fondul activeaza prin afacerile avute in portofoliu