SURPRIZA DE PROPORTII: Grindeanu a sustinut la Bruxelles ca va propune un TEHNOCRAT la Ministerul Justitiei!

469

Acum PSD sufla si in iaurt cand vine vorba de justitie. Premierul Sorin Grindeanu a anuntat, joi seara, la Bruxelles ca isi doreste sa numeasca la Ministerul Justitiei o persoana care nu face politica, un specialist „de necontestat”.

„Am avut discutii cu mai multe persoane. In perioada urmatoare o sa ma decid. Iau extrem de in serios sa propun o persoana neimplicata politic. Am avut discutii cu persoane care au background profesional dincolo de orice contestare.

Probabil la inceputul saptamanii viitoare, cel tarziu la mijlocul saptamanii, o sa fac o propunere. Probabil va fi cineva care nu face parte din coalitia de guvernare”, a declarat Grindeanu, alaturi de prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frank Timmermans.

Timmermans s-a declarat satisfacut ca OUG 13 a fost abrogata.

„Este un pas foarte bun ca ordonanta 13 a fost retrasa. Este bine ca guvernul vrea sa armonizeze legislatia nationala cu normele UE, dar trebuie facut in mod trasparent. Trebuie sa evitam orice neintelegere, orice idei ca acest lucru s-ar face pentru a slabi lupta anticoruptie”, a subliniat oficialul UE, informeaza aktual24.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos