Surprize, Surprize! Mircea Geoana a pierdut alegerile in 2009, dar a castigat 300.000 euro de la un om de afaceri caruia i-a promis ca-l va numi in functii publice cheie!

426
Într-un interviu telefonic cu Victor Ciutacu, Cristian Rizea a povestit despre ce vorba în scandalul celor 300.000 de euro pe care i-ar fi dat lui Mircea Geoană, scrie evz.ro.

Aflându-se într-un scandal cu Mircea Geoană, Cristian Rizea s-a simţit obligat să spună adevărul despre ceea ce s-a întâmplat, pentru a clarifica totul. Acesta a dat cărţile pe faţă în cadrul emisiunii lui Victor Ciutacu de la România TV.

Ciutacu: Sunteţi din nou în mijlocul unui scandal cu Mircea Geoană…ştiţi…denunţul pe care l-aţi depus împotriva domnului Geoană, îl puteţi confirma?

Rizea: Da, am confirmat şi colegilor dumneavoastră din media. Eu am depus documentele în instanţă, după cum ştiţi foarte bine, am un dosar făcut de DNA şi ştiu, nu vreau acum că toţi oamenii politici se victimizeză. Eu nu vreau să mă victimizez, sunt cercetat pentru o presupusă faptă de trafic de influenţă, pentru o sumă de 300.000 de euro pe care i-am împrumutat domnule Ciutacu, i-am declarat în declaraţia de avere atunci când eram deputat şi i-am returnat înapoi.

Iniţial, când a fost întrebat pentru a ce a împrumutat o asemenea sumă de la Geoană, Rizea nu a dat detalii, ci a preferat să spună ca banii erau pentru un scop personal. Acesta a spus ca procurorilor le-a declarat exact pentru ce erau banii.

Ciutacu: Dar pentru ce i-aţi împrumutat?

Rizea: I-am împrumutat pentru un scop personal.

Ciutacu: Domnule Rizea, e o coincidenţă faptul că 300.000 de euro este suma pe care pe o parte susţineţi că e împrumutată, şi pe de altă parte susţineţi că i-aţi dat-o în două tranşe domnului Geoană pentru a fi numit în funcţii publice şi respectiv pus pe lista de candidaţi?

Rizea a povestit tot, incusiv ce a discutat cu procurorul Uncheşelu.

Rizea: Da domnul Ciutacu, nu. În momentul în care am văzut că sunt linşat mediatic şi cariera mi-a fost distrusă de unii care au avut intenţia să fie oameni de partid sau oameni ai sistemului, am decis că trebuie să spun adevărul. Dacă n-am decis să spun adevărul celor de la DNA, domnului procuror Uncheşelu, care m-a anchetat, i-am spus exact pentru ce am avut nevoie de bani, cu toate că i-am dat înapoi, repet lucrul ăsta. Pentru a se înţelege foarte clar, celui care m-a împrumutat şi nu m-a reclamat niciodată, domnul Uncheşelu s-a luat cu mâinile de cap şi mi-a spus că mă va chema a doua zi ca să scriu acel denunţ. L-am căutat două luni de zile pe acest domn procuror la telefon şi nu mi-a mai răspuns. Atunci am decis să mă duc să depun acest denunţ, în care spun efectiv pentru ce am avut nevoie de acei bani. Şi aşa cum dumneavoastră şi colegii dumneavoastră din media au aflat, în 2008, i-am dat 100.000 de euro domnului Geoană, bani pe care i-am scos din contul personal, la vremea aia era om de afaceri înainte de primul meu mandat de parlamentar.

Ciutacu: Cum i-aţi dat domnule Rizea, i-aţi dat cash?

Rizea: I-am dat cash, i-am scos… bineînţeles, dacă vrea într-adevăr să verifice, poate lua convorbirile pe care le-am avut cu familia Bazac şi cu familia Geoană în ziua respectivă, cu o zi înante de a se întocmi lista care trebuia depusă sub semnătura preşedintelui de partid pentru alegerile parlamentare şi verificat dacă am fost sunat sau nu în ziua ai, când am scos banii de la bancă. Da şi am dus şi extrasele de cont procurorilor.

Ciutacu: Domnul Geoană nu a semnat lista până nu a primit banii de la dumneavoastră?

Rizea: Bineînţeles! Aşa mi-a spus familia Bazac.

Ciutacu: I-aţi dat banii personal, sau prin intermediul domnului Bazac?

Rizea: Nu, prin intermediul domnului Bazac, pentru că nu m-a lăsat doamna Camelia Bazac, personal a venit să-i ridice banii, şi i-am spus că vreau să-i duc personal, dar mi-a spus că nu se poate şi i-a dus.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos