Surse: Iohannis ia în calcul să atace ”revoluția fiscală” a PSD-ului la CCR, însă coaliția de guvernare și-a pregătit deja planul de contra-atac!

383

Surse citate de Antena 3 sustin ca presedintele Iohannis intentioneaza sa ataca la CCR modificarile la Codul Fiscal.

Ordonanta intra pe traseul legislativ si urmeaza sa ajunga in Parlament, unde ar putea sa cunoasca noi modificari, afirma Antena 3. Klaus Iohannis ia deja in calcul sa atace legea privind modificarile fiscale la CCR. Insa PSD si-a alcatuit deja planul de contraatac. Potrivit surselor Antena 3, majoritatea PSD-ALDE intentioneaza sa tergiverseze adoptarea legii pana anul viitor, astfel incat sa nu fie afectat bugetul pe 2018.

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, intr-un mesaj prilejuit gala ”Topul National al Firmelor”, ca este ”o mare nedreptate” faptul ca eforturile oamenilor de afaceri sunt anulate prin politici fiscale neinspirate, facand trimitere la modificarile Codului Fiscal decise de Guvern.

”Consider ca este o mare nedreptate faptul ca eforturile si planurile dumneavoastra de afaceri sunt anulate de politici fiscale neinspirate, insuficient argumentate sau chiar lipsite de fundamente economice. Consider ca este cazul ca aceste practici sa inceteze. Mediul de afaceri nu poate prospera decat prin politici economice responsabile, coerente, care sa rezolve problemele de azi fara a genera altele maine, poate chiar mult mai grave pe termen lung”, se arata in mesajul lui Iohannis, prezentat participatilor la cea de-a XXIV-a gala ”Topul National al Firmelor” de catre consilierul prezidential Cosmin Marinescu.

Presedintele s-a aratat nemultumit de faptul ca Guvernul a modificat ”prevederi fiscale esentiale” cu numai doua luni inainte de aplicarea lor. ”Este inadmisibil faptul ca oamenii de afaceri nu isi pot face planurile de business tocmai din cauza politicilor fiscale confuze, instabile si aflate parca la discretia exclusiva a catorva decidenti. De aceea am indemnat mereu la mai multa deschidere a autoritatilor catre dialog si parteneriat. In definitiv, mediul de afaceri trebuie sa fie un partener si chiar un vector al schimbarii in bine, nu victima unei schimbari cu orice pret”, considera seful statului.

Sursa: aktual24.ro