SUSPICIUNI IN PARADIS! Dragnea il banuieste pe Tariceanu ca vrea sa candideze la alegerile prezidentiale din 2019, asa ca isi pregateste de pe acum o „roata de rezerva”, UDMR!

474

În interiorul coaliţiei de guvernare se avansează, în acest moment, două scenarii de lucru legate de intenţia PSD-ului de a guverna şi cu maghiarii.

Prima teorie este că UDMR va fi o simplă „roata de rezervă” a Guvernului în cazul unei scurgeri de parlamentari. A doua variantă, mai spectaculoasă, este că Liviu Dragnea vrea, de fapt, să aducă UDMR la guvernare pentru a scăpa treptat de ALDE, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu.

În interiorul coaliţiei există deja tensiuni legate de împărţirea funcţiilor politice, PSD fiind acuzat că nu îşi respectă promisiunile parafate înainte de alegeri. „Dragnea ne arată pisica: <>”, a declarat ieri, pentru EVZ, un lider central ALDE. O altă sursă apropiată de Tăriceanu a explicat EVZ că o intrare UDMR la guvernare va reprezenta cu siguranţă o scădere a importanţei ALDE în arcul guvernamental.

La rândul său, Dragnea îl bănuieşte pe Tăriceanu că vrea să candideze la alegerile prezidenţiale din 2019 şi va rupe oricum coaliţia de guvernare, aşa că PSD îşi pregăteşte de pe acum un nou aliat în UDMR.

Jocul așteptării

UDMR-ul a lăsat deschisă portiţa pentru intrarea în Guvern. ”Am înţeles mesajul, când va fi momentul vom da un răspuns, astăzi nu este cazul să spunem nici da, nici ba”, i-a spus Kelemen Hunor, lui Dragnea, în weekend.

Potrivit surselor EVZ, maghiarii se tem ca nu cumva Guvernul să iasă din nou, şifonat, din discuţiile privind salarizarea unitară şi legislaţia penală, scrie evz.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos