Tanar, foarte bogat si obisnuit cu aparitiile semi-dezbracate, Ilan Laufer a fost numit de catre PSD ministru delegat pentru Mediul de Afaceri: ”Mi-am dorit de mic sa reusesc!” Voila, ”daddy” Dragnea i-a indeplinit visul!

303

Probabil cea mai nonconformistă figură din noul cabinet, Ilan Laufer, propus ca ministru delegat pentru Mediul de Afaceri, a trecut cu brio de audierile din comisiile de specialitate, scrie digi24.ro.

Cunoscut mai degrabă pentru aparițiile sale din presa mondenă, Ilan Laufer spune că are pe umeri o mare responsabilitate și că e dispus să facă sacrificii. Ştie că munca la minister îl va ține departe de familie și că va trebui să renunțe și la motociclism. Dar va face toate acestea, fiindcă vrea ca la următoarea evaluare, ministerul său să fie în top.

Cum ne convingeți să vă luăm în serios, în condițiile în care aparițiile în presa mondenă sunt o prioritate pentru dumneavoastră? l-au întrebat joi ziariștii pe Ilan Laufer.

„Eram în timpul meu liber, era acum cinci ani, nu aveam o funcție publică, am primit o ofertă și mi s-a părut ceva mișto”, a explicat viitorul ministru apariția sa, în 2013, pe coperta unei reviste glossy. „Nu regret. Sunt demn. (…) Faptul că merg la mare şi fac nişte poze nu văd nimic grav. De când sunt în funcţie, nu am mai făcut astfel de poze. Am făcut-o de plăcere şi cred că este o realizare”, a spus viitorul ministru.

Ilan Laufer i-a asigurat pe jurnaliști că are experiența necesară pentru a conduce ministrului pentru mediul de afaceri. „Vreau ca în urma mea să rămână ceva, sunt foarte ambițios, știu ce am de făcut”, a spus el.

El este conștient că trebuie să facă și sacrificii în viața personală și a dat exemplu faptul că e dispus să renunțe la motociclism. „E și periculos, aș putea să-mi rup o mână, un picior”, a spus Laufer. „Voi petrece mai puțin timp cu soția, fetița, părinții mei”, a adăugat el.

Referitor la faptul că este unul dintre cei mai bogaţi miniştri desemnaţi, el a amintit că a copilărit în Israel, într-o mentalitate de afaceri care l-a ajutat ulterior.

„Mi-am dorit foarte de mic să reuşesc. Am crescut în Israel până la 14 ani, am crescut cu o mentalitate de afaceri. Faptul că mi-am dorit foarte mult, am lucrat foarte structurat, asta e cheia succesului meu”, a afirmat Laufer.

Din declaraţia de avere reiese că Laufer a încasat anul trecut despăgubiri în valoare de 60.000 euro de la compania imobiliară Pine Invest Corporation SRL, controlată de fondul olandez EDR Romania BV. Laufer i-a acordat, totodată, lui Alexandru Pincevschii, om de afaceri din Republica Moldova, un împrumut în nume personal în valoare de 61.000 euro. De altfel, presa de peste Prut scria în urmă cu câțiva ani despre legăturile strânse de afaceri dintre cei doi și menționa că Ilan Laufer s-a apucat să învețe limba rusă.

Oficialul deţine în proprietate o casă în Corbeanca, cu o suprafaţă de 803 metri pătraţi, două terenuri intravilane în aceeaşi localitate, în suprafaţă totală de 1.840 mp.

Laufer mai are şapte apartamente în Bucureşti, cu suprafeţe între 77 şi respectiv 105 metri pătraţi.

Ilan Laufer, în vârstă de 33 de ani, este absolvent al Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport (ANEFS) din Bucureşti (2006) şi a fost cunoscut în trecut mai mult ca personaj monden. Laufer a fost numit secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat pe 18 ianuarie, fiind coordonator al Direcţiei pentru Antreprenoriat şi Programe pentru IMM, inclusiv responsabil pentru Programul „Start-up Nation Romania”, o iniţiativă ambiţioasă care urmăreşte înfiinţarea a circa 10.000 noi companii şi crearea a 20.000 noi locuri de muncă.

Programul Start-Up Nation, care prevede finanţarea în limita maximă a 200.000 de lei pentru fiecare nouă firmă sau afacere înfiinţată în acest an, are o alocare de 1,7 miliarde lei, din surse bugetare naţionale şi fonduri europene.