Tare ca esarfa! Rares Bogdan se milogeste de Ciolacu la negocieri: „Marcele, nu poti sa ne faci asta!”

1207

Surse politice din PNL si PSD au relatat pentru doua publicatii modul in care prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan s-a rugat de presedintele PSD, Marcel Ciolacu, in timpul negocierilor de joi dintre echipele PSD si PNL.

Astfel, conform agentiei news.ro, Rares Bogdan s-ar fi rugat de Marcel Ciolacu sa fie mai generos cu PNL: „Marcel, da-ne un minister, oricare”. Ciolacu a anuntat transant ca PSD pretinde Finantele si Transporturile in conditiile in care PNL va avea premierul.

Sie-ul G4Media scrie Rares Bogdan a fost de-a dreptul disperat in momentul in care Ciolacu a spus ca nu renunta deloc la Ministerul Finantelor: „Marcele, nu poti sa ne faci asta!”.

PNL va pierde astfel, in coalitia cu PSD, trei ministere extrem de importante pentru primarii din tara: Finantele, Transporturile si Dezvoltarea.

In campania electorala, Rares Bogdan a fost foarte razboinic cu PNL, spunand ca „cine joaca cu PSD, dispare din PNL”.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat ca pana joi Romania va avea un guvern investit, adaugand ca nu s-a decis care dintre cele doua partide, PNL si PSD, va da premierul prima data.

„Am ajuns la un program agreat ca joi sa avem un guvern investit. (…) Dupa cum stiti, sunt doua propuneri de prim ministru, una a PNL si una a PSD. (…) Am incercat sa creionam cele doua propuneri si structurile Guvernului, tinand cont de cine va avea prin rotatie primul prim-ministru. Nu am ajuns la o discutie sa hotaram cine are prim-ministrul. Daca noi insistam, cum e corect, daca nu avem prim-ministrul, Ministerul de Finante sa fie la PSD si cei de la PNL la fel de corect au insistat daca nu au prim-ministru sa aiba Ministerul de Finante. Am mai avut o discutie foarte aplicata pe pachetul social. Ramane in continuare sa cautam venituri, (…) parerea celor de la PNL este sa nu fie crescuta nicio taxa si vom vedea, poate din redevente si de unde avem, fiindca nu putem veni cu o minciuna in fata romanilor, trebuie sa venim cu ceva sustenabil. (…) Am ajuns la un program agreat ca joi Romania sa aiba un guvern investit”, a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului, dupa negocierile cu reprezentantii PNL.

Acesta a mentionat ca se fac calcule pentru a se gasi suma sustenabila si procentele cu care se pot mari pensiile.

„Din simularile facute este o diferenta la bugetul de stat neacoperita in acest moment si incercam pana maine sa venim cu solutii pentru a acoperi aceasta diferenta. Sa nu pronuntam exact anumite sume si anumite procente, asteptam sa vedem exact suma sustenabila. Pachetul social cred ca maine se va finaliza. Maine la ora 12,00 reluam negocierile. Sper ca maine sa finalizam negocierile pe programul de guvernare”, a afirmat el.

Ciolacu a adaugat ca ministerele vor fi impartite in functie de ponderea politica si se incearca pastrarea numarului actual de ministere.

Intrebat daca partidele care urmeaza sa alcatuiasca o coalitie merg cu o singura propunere de premier la Palatul Cotroceni, Ciolacu a raspuns: „Incercam sa mergem cu un acord politic in care sa scriem clar care este prim-ministrul si cum este rotatia, pana pe ce data, 30 mai, mi se pare, peste un an si jumatate”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos