Tariceanu a RABUFNIT in fata jurnalistilor la finalul audierilor de azi: „Ceea ce face DNA-ul in cazul meu se numeste VANATOARE!”

509

Seful ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a fost audiat de instanta suprema in dosarul in care este acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului.

El a incercat un tertip penibil pentru a amana urmatoarea sedinta. Judecatorii au propus ca termen 9 mai, dar Tariceanu le-a spus ca nu va fi prezent, pentru ca sunt programate evenimente in Parlament. Asa ca judecatorii au stabilit o sedinta pe 25 aprilie, a dezvaluit jurnalistul Ionel Stoica pe pagina sa de Facebook.

„Cat de penibila este situatia asta?
Curtea Suprema a vrut sa dea termen in dosarul lui Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului, al doilea om in stat, pe data de 9 mai. „Vine presedintele Romaniei in Parlament, tine un discurs atunci, sunt ceremonii oficiale, trebuie sa particip la ele, daca se poate alta data…”, a spus Tariceanu.
Curtea Suprema: „Urmatorul termen, 25 aprilie” :))”, scrie Ionel Stoica.

Tariceanu a rabufnit dupa ce a fost marti in fata judecatorilor. El a sustinut ca in ultimele doua saptamani procurorii au cerut altor persoane anchetate sa depuna denunturi impotriva sa.

„E evident ca se urmareste cu totul si cu totul altceva (..) e clar ca procurorii fac ceea ce se numeste vanatoare”, a declarat Tariceanu, la iesirea de la audieri, mentionand ca nu este singurul care se afla in aceasta situatie.

In opinia sa, „e inacceptabil acest comportament al procurorilor care incearca sa smulga denunturi de la cei care sunt anchetati impotriva unor persoane”.

Acesta a cerut DNA „sa inteleaga ca e o institutie care trebuie sa respecte si legile si drepturile si libertatile cetatenilor” si a acuzat directia condusa de Laura Codruta Kovesi ca „e un fel de politie politica in Romania”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos