Tariceanu, al doilea om in stat: ”Protestatarii trebuie sa-si asume VINA pentru imaginea distrusa a Romaniei dincolo de hotare, NU GUVERNUL!”

837

Nu Guvernul a greşit cu controversata ordonanţă de modificare a Codului Penal, ci protestatarii, care au stricat imaginea României. Este ceea ce crede al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu, care şi-a spus deschis părerea în emisiunea „În faţa ta” de la Digi24. Cu această ocazie, șeful Senatului a anunţat că puterea nu renunţă la planurile de a modifica legi din justiţie.

„De fapt ce a făcut Guvernul? Nu a făcut decât să pună în acord cu deciziile Curţii legislaţia”, a spus Tăriceanu în emisiunea de la Digi24.

Ordonanţa de Urgenţă abrogată după cele mai ample proteste de stradă din România prevedea că abuzul în serviciu va fi considerat infracţiune doar dacă cel acuzat produce o pagubă de peste 200 de mii de lei. Iar pedeapsa urma să scadă de la şapte ani la trei. Preşedintele Senatului spune că nu este nimic în neregulă cu aceste formulări.

Putem să luăm Franţa, Germania, Marea Britanie, dacă facem 27 de ţări o să facem mai complicată analiza, şi putem să vedem unde este media şi ne situăm acolo. Nu trebuie să inventăm praful de puşcă în această chestiune”, a spus liderul ALDE.

Al doilea om în stat consideră că protestele care au urmat adoptării Ordonanţei de Urgenţă 13 la ceas de noapte au făcut mult rău României.

Atâta vreme cât acesta va fi subiectul cu care România se distinge, să nu ne mire că ţările partenere din Uniunea Europeană ne privesc cu oarecare…în fine, poate până la urmă nu e un cuvânt prea greu…un anumit dispreţ”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul Senatului a vorbit şi despre o altă idee care a stârnit avertismentele preşedintelui Klaus Iohannis şi protestele străzii: legea grațierii. Și a anunțat că nu se va renunța la ea.

Graţierea va fi una dintre componentele unui pachet de măsuri. Pentru a rezolva, măcar parţial, problema din închisori conform recomandărilor pe care le-a făcut inclusiv Comisia Europeană a Drepturilor Omului”, a explicat Călin Popescu Tăriceanu în interviul de la Digi24.

Întreaga emisiune „În fața ta” o puteți urmări AICI.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos