Tăriceanu: Ar fi utilă şi benefică o cooptare a UDMR într-o viitoare alianţă, împreună cu USL

279

Tăriceanu a participat la o întâlnire electorală, într-o scară de bloc, în zona Dorobanţi din Bucureşti. La întâlnirea desfăşurată în prezenţa primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, au participat aproximativ 50 de persoane.

Întrebat, după întâlnire, de către ziarişti, dacă vede posibilă cooptarea UDMR într-un viitor guvern, având în vedere că liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat că a avut o bună colaborare cu PNL condus de Tăriceanu, fostul premier liberal a declarat: „Din punctul meu de vede da, şi cred că ar fi utilă şi benefică o cooptare a UDMR într-o viitoare alianţă, împreună cu USL”.

El a mai mai spus că „aşa cum este situaţia astăzi, de departe cea mai plauzibilă variantă este că USL va câştiga cu mult peste 50%” la parlamentare.

Fostul premier s-a referit şi la faptul că unii lideri PDL au vorbit despre o alianţă după alegeri cu un PNL care să nu îl aibă în frunte pe Crin Antonescu.

Tăriceanu a spus că PDL are tot interesul „să intre în cărţi”, iar ceea ce declară aceşti lideri democrat-liberali este ceea ce şi-ar dori ei să se întâmple.

„Eu cred că PDL are, sigur, tot interesul să intre în cărţi, şi atunci ceea ce declară reprezintă, cum se spune în engleză, wishful thinking, adică ceea ce şi-ar dori ei să se întâmple”, a precizat Tărcieanu.

Tăriceanu le-a spus celor prezenţi la întâlnire că nu vede o perspectivă prin care pensiile s-ar putea indexa şi că principala sa preocupare în viitorul mandat va fi legată de repunerea economiei în mişcare.

Fostul premier a vorbit şi despre discuţia avută miercuri cu preşedintele PE, Martin Schulz. „I-a spus acestuia cât de proaste au fost reţetele aplicate în România de guvernele anterioare, la recomandările FMI”, a spus Tăriceanu.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, că Uniunea nu are, în acest moment, o preferinţă în legătură cu o eventuală alianţă post-electorală, el adăugând, în acest sens, că înainte de alegeri „nu e bine să vinzi pielea ursului din pădure”.

„Nu pot să vă dau un răspuns. E prematur. Noi am avut o colaborare foarte bună, şi trebuie să recunosc acest lucru, cu PDL, cu toate disputele, toate conflictele, facem parte din aceeaşi familie politică, dar noi nu facem înainte de alegeri alianţe cu nimeni, cum nu am făcut în această perioadă de 23 de ani. Am avut o colaborare bună cu PNL, e adevărat că era Partidul Naţional Liberal condus de Călin Popescu Tăriceanu”, a răspuns el, întrebat pentru ce alinaţă ar opta UDMR în viitorul parlament.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos