”TARICEANU ar trebui sa se intrebe in fiecare dimineata: CE-O FI IN CAPUL MEU?”, declara Andrei PLESU!

761

Scriitorul Andrei Plesu publica un text foarte acid la adresa celor doi lideri politici care conduc coalitia guvernamentala, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu.

„Dupa acelasi discurs prezidential (din Parlament – n.red.), dl Calin Popescu Tariceanu se intreaba, ingrijorat, „ce-o fi avut in cap presedintele” cind a zis ce a zis. Imprudent. Vorbeste de funie in casa spinzuratului. Mie mi se pare ca intrebarea ar fi utila, daca dl Tariceanu si-ar pune-o singur, dimineata, in fata oglinzii: „Ce-o fi in capul meu…?” E drept ca, pentru a-ti pune, autocritic, aceasta intrebare, iti trebuie cap, nu gluma! Si ceva subtilitate introspectiva si ceva umor. Dar de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere…”, a scris Plesu pe blogul sau din Adevarul.

Plesu l-a luat apoi in vizor pe Liviu Dragnea, pe care il ironizeaza din perpectiva teoriilor conspirationiste vehiculate la televiziunile aservite PSD.

„Fierbe scena publica de teoria conspiratiei. Totul e „instigare”, „incitare”, „manipulare”, manevra oculta a multinationalelor, a lui Soros, a Bruxelles-ului, a lui Putin, a aliantei mondiale impotriva tarisoarei. De curind, am auzit cea mai tare suspiciune imaginabila (spusa nu in gluma, cum pare, ci in serios): cind in Piata Victoriei manifestantii si-au aprins, ca pe niste luminari, telefoanele mobile, e mai mult decit plauzibil ca incercau sa comunice, printr-un cod secret, cu extraterestrii. Totul e, deci, o subversiune, dirijata de OZN-uri. Nu e grandios? Dragnea ca victima a unui complot galactic? Nu poti sa nu te intrebi cum se explica succesul unor asemenea nazbitii. Un raspuns l-a dat, de curind, fostul ministru al Educatiei, dl Mircea Miclea: „Crezi in conspiratii, pentru ca asta te face sa te simti special.” Adica toti ceilalti, „naivii”, „plebea”, „prostii” sunt incapabili sa priceapa ce se intimpla. Numai tu nu te lasi fraierit. Numai tu te-ai prins! Esti intre putinii „baieti destepti”! Ca avem o criza de incredere in guvern? Ca nu mai vrem penali la putere? Ca nu mai vrem coruptie? As! A se slabi! La mijloc e o tarasenie bine pusa la cale de „agenturi” de tot soiul!”, a aratat Plesu in Adevarul.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos