Tariceanu, delir total: „Olanda, Danemarca, Germania sunt mult mai corupte decat Romania. In Romania nu exista niciun scandal major de coruptie”

280

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a sustinut, duminica, la Bacau, ca in Europa sunt tari mult mai corupte decat Romania, exemplificand in acest sens cu Olanda, Danemarca si Germania. „Romania nu poate sa fie etichetata campioana in conditiile in care acolo sunt mari scandaluri de coruptie”, a spus Tariceanu.

„Sunt alte tari, si nu vreau sa pronunt niciun nume pentru ca nu vreau sa jignesc pe nimeni, sunt multe alte tari in care nivelul coruptiei este cu mult mai ridicat decat in Romania”, a declarat Tariceanu la Bacau, la Conferinta judeteana a ALDE.

Insa, imediat, Tariceanu a uitat ca nu vrea sa dea nume si a spus ca in Olanda, Danemarca si Germania coruptia este mult mai mare decat in Romania.

„Sunt oameni care ne-au facut extrem de rau pentru ca au promovat aceasta imagine in exterior, Romania, tara cea mai corupta. Si am sa va dau cateva exemple. In Europa sunt tari mari care sunt zguduite de mari scandaluri de coruptie. In Olanda, banca ING a trebui sa plateasca, intr-o intelegere, atentie, nu in urma unei condamnari, au recunoscut imediat, fiind acuzati de spalare de bani, au platit 900 de milioane de euro amenda. In Danemarca, care este considerata una dintre tarile care nu exista coruptie, nu exista coruptie pentru ca tot asa, o banca acuzata de spalare de bani a platit un miliard de euro. In Germania, care ne da lectii, firma Volkswagen a fost prinsa cu mata-n sac, cu emisiile de dioxid de carbon trucate. Amenzi de miliarde si miliarde de euro.

In Romania, imi pare rau pentru aceste tari, nu exista niciun scandal major de coruptie. Romania nu poate sa fie etichetata campioana in conditiile in care acolo avem situatii de acest gen. Si lista ar putea sa continue”, a sustinut Tariceanu, conform aktual24.